Iohannis mandátumai alatt először üzent a magyaroknak

Kovácsi Sándor írta 2021. 03. 15., h - 13:40 időpontban

„Önöknek, magyar etnikumú román állampolgároknak a mai nap alkalmat nyújt megerősíteni nagyra becsült értékeiket, amelyek egy néppé egyesítik önöket, valamint arra, hogy büszkén mutassák fel a világ előtt azt az identitást, amely felszentelt helyet biztosít önöknek a történelemben és az egyetemes kultúrában” – olvasható Iohannis üzenetében.

Az államfő megemlítette a romániai magyar kisebbség és politikusainak jelentős hozzájárulását az ország európai integrációjában, a demokratikus értékek visszaszerzésében, valamint abban, hogy társadalmunk az emberi jogok tiszteletére és a kisebbségek védelmére épüljön.

Iohannis azt írta: a koronavírus-járvány elleni szolidáris küzdelem bizonyíték arra, hogy a románok és magyarok képesek közösen gyümölcsözővé tenni nagyszerű emberi tulajdonságaikat.

„A nemzetek közötti harmónia kialakítása révén erős és virágzó társadalmat fogunk tudni kialakítani, amelyben a romániai magyar kisebbségnek megvan a helye és figyelemreméltó hozzájárulása” – üzente az államfő.

 

Agerpres nyomán

A blrítókép forrása: Dragos Asaftei/MTI/EPA

Hozzászólások

Új hozzászólás