Méltatlan hallgatás a magyarországi magyar sajtóban... Saját kollégái meggyilkolták Benedek István marosvásárhelyi professzort...

Czeglédi Andrea írta 2021. 03. 16., k - 19:43 időpontban

Méltatlan és mély hallgatás övezi szeptember óta, Benedek István marosvásárhelyi orvosprofesszor halálát és annak körülményeit, noha  az erdélyi magyar sajtóból minden bizonnyal értesültek a máskor Erdélyért nagy hangon kiálló és kiáltó kollégák. Most egy nagy tudású magyar orvost vesztett el az erdélyi magyar közösség. Benedek professzort saját kollégái és a hazai ellenzék által oly sokszor dicsőített román egészségügy gyilkolta meg. A hazai sajtó hallgatása érthetetlen és méltatlan, hiszen a Bendek-családot a haláleset nyilvánosságra hozatala miatt súlyos fenyegetések érik... E hallgatás miatt és a nyilvánosság erejének tudatában kérte fel szerkesztőségünk Czeglédi Andrea újságírót, hogy foglalja össze a történteket... Cikkét az alábbiakban közöljük: 

****

Gyilkos Kórházak - Romániában

Amint azt már megszokhattuk, ellenzékünk folyamatosan igyekszik valótlanságokkal lejáratni Magyarországot, a magyar kormányt és magát Orbán Viktort. Teszik ezt évek óta abban reménykedve, hogy ezzel a lejárató kampánnyal, a kormányt megdöntve magukhoz ragadhatják a hatalmat. Az egy éve tartó pandémia sem ösztönözte őket arra, hogy a bajban összefogva segítsék a védekezést, sőt ezt, újabb aljas ürügyek keresésére használták fel. Az sem újdonság számunkra, hogy az egyes „pártkatonák” keleti szomszédunktól, Romániától igyekeznek ellesni a demokrácia és a jogállamiság csínját-bínját.

Sűrűn hangoztatják is, hogy „bezzeg-Romániától” mennyire lemaradt Magyarország. Átvert szavazóik pedig, mindezt el is hiszik. Azok, akiket évtizedek óta erre hangoltak, mindenben a rosszat látják, és mindennel elégedetlenek. A hazugságáradat által pedig, konstatálják, hogy már a románok is legyőztek minket minden téren. Igaz, Románia valóságát nem ismerik…  

Romániával egyaránt elégedett a hazai ellenzék és Brüsszel is, hiszen ott megtörtént a hőn áhított liberális hatalomátvétel. A liberális elnök, Klaus Iohannis liberális kormányt alakított, tehát ott minden csak rendben mehet… Vagy mégsem?

Ellenzékünk vehemensen állítja, hogy a hazai vállalkozók támogatása messze alulmarad, még a románokhoz képest is. Ezzel szemben a valóság az, hogy Romániában ilyenfajta támogatást még egyáltalán nem kaptak a vállalkozók, csak ígéret van, és egyre tologatott határidő.  

A másik vesszőparipájuk a pandémia kezelése. Az egészségügy sem annyira rózsás a „dákok országában”, mint ahogyan azt a hazai ellenzék állítja. Iohannis „jóvoltából”, Brüsszelnek bólogatva, egyedül az Európai Uniótól kapott nyugati vakcinákat engedélyezték, egyéni beszerzésre még csak nem is gondoltak, így a védőoltások beadása csigalassúsággal halad. Még azt sem vették észre, amikor az ártó, gyártási hibás vakcinákat Nyugaton betiltották… Ők tovább oltottak vele, s így számos állampolgár súlyosan megbetegedett. Ilyen Magyarországon nem fordulhatna elő!

Eközben sorra pattannak ki a kórházak körüli botrányok. Egyik híradás a rossz higiéniás körülményekről tájékoztat, a másik az egészségügyi személyzet hiányáról, elevenen megégett betegekről és hosszan sorolhatnánk még az ott zajló szörnyűségeket.

Az utóbbi időben címlapra került botránysorozat azonban valóban szíven üti még az évek óta efféle történetekhez szokott ottani embereket is. Kiderült ugyanis, hogy több kórházban, az ott dolgozók tudatosan és szervezetten gyilkolják a koronavírusos betegeket. Teszik mindezt büntetlenül, hiszen, amint az egyik érintett kórház igazgatója is mondta, nem elég bizonyíték a feljelentés és a tanúvallomás.

Az egyik legdrámaibb ügy, Benedek István professzor halála. Őt, saját volt diákjai gyilkolták meg a marosvásárhelyi kórházban. Benedek István professzor, Benedek Imre kardiológus professzor testvére, többek között kiváló hematológus volt. Ő volt az első orvos, aki Romániában sikeres csontvelő átültetést végzett felnőtt betegen. Kálváriája akkor kezdődött, amikor az általa alapított hematológiai osztály összes dolgozójával együtt, őt is megfertőzte a koronavírus. Amikor állapota súlyosbodott, olyan gyógyszert szándékoztak használni, amit ő, kiemelkedő orvosi ismeretei alapján nem engedélyezett. Ekkor, a szakszerű kezelés helyett erőszakkal az ágyhoz kötözték, és könyörgése ellenére elkábították (szedálták). Amikor az erős nyugtatók hatására már nem volt öntudatánál, beadták neki a visszautasított halálos gyógyszert, és a professzor 3 óra múlva halott volt. Mindez az ott lévő betegek beszámolóiból, és az általuk, telefonnal készített felvételekből derült ki. Ugyanis a családot nem értesítették.

Egy másik megrázó eset a nagyszebeni kórház volt alkalmazottjainak a tanúvallomása alapján került nyilvánosságra. Elmondásuk alapján, a kórház dolgozói több száz beteg haláláért felelősek. Az intenzív terápiás osztályon történtek részletes ismertetése valósággal sokkolta a közvéleményt. Az egyik ott dolgozó ezt nyilatkozta: „Láttam, hogyan ölnek meg embereket – nyugtatókkal. A befecskendezés automatikusan működött. Az egyik nap még jól volt a beteg, másnapra már eltűnt. Azt mondták, nyugtalan volt, ezért elkábították, majd leállt a szíve és sajnos…, nem sikerült újraéleszteni.”

Az elégtelen légzésben szenvedőket, oxigénterápia helyett, – ami nem egyenlő a gépi lélegeztetéssel (- a szerk.) – benyugtatózták, altatták, ami pár óra leforgása alatt biztos halált jelentett. A szorosan az ágyhoz kötött betegek végtagjai bedagadtak, ödémássá váltak, ami azt jelzi, hogy folyamatosan lekötözve tartották őket. Az alkalmazott nyugtatók, többek között a Midazolam (benzodiazepin), Propofol (intravénás anesztetikum) és a Fenatyl, hatására a koronavírusos betegek öntudatlanul feküdtek és kerültek a másvilágra. A kegyetlen bánásmódot, amelyet fotók és felvételek is igazolnak, főként az generálta, hogy az elmondások szerint az intenzív terápiás osztály főorvosa sohasem látogatta a koronavírusos betegeket. Ellátásukat rezidensekre bízták, akik így oldották meg, hogy a beteg ne „nyűgösködjön”, ne kérjen ételt vagy vizet. Számos, titokban felvett videón az is látszik, hogy az öntudatlan, gépekre kötött betegeket ököllel verik az ápolók. Ez olyan látvány, amely hihetetlen és embertelensége páratlan. A nagy román „hőst”, Avram Jancut idézi… Ami pedig ebben a legszörnyűbb, hogy a gyilkos kezelési protokollt, a román közlöny törvényben írja elő…

A feljelentések alapján az ügyészség nyomoz az ügyben, és az egészségügyi miniszter is nyilatkozott. Az osztályvezető főorvos ezzel szemben, nyugodtan fogadta a riporterek kérdéseit, szenvtelenül, vérlázító cinizmussal nyilatkozta, hogy ez megszokott és bevett eljárás, nem tart az ellenőrzéstől, különben is – bizonyítsák be… ő a törvényben előírt kezelésekhez tartotta magát…

Sajnos, a bizonyítás lesz a legnehezebb, figyelembe véve azt, hogy az elhunytakat a WHO parancsára, a pandémia idején tilos boncolni.

Voltak olyan esetek is, amikor csak azért intubáltak – indokolatlanul – beteget, mert így, tovább nincs vele gond, de az is megtörtént, hogy sorsára hagyott betegtársa miatt, a szomszéd ágyon fekvő, végső kétségbeesésében a 112-es sürgősségi számot hívta, mert a kórházi dolgozók, akik a nővérszobában kávéztak, nem vettek tudomást a segítségkérésről.

Alig pár nap után kiderült, hogy kísértetiesen hasonló események zajlottak az aradi megyei kórház intenzívterápiás osztályán is, ahol az érintett családok feljelentése nyomán az osztály főorvosa és az ott dolgozók megrovásban részesültek. Az osztályt vezető főorvos büntetésként 10%-os bérmegvonásban részesül két hónapon át, a többi dolgozó 5%-os bérmegvonása pedig, egy hónapra szól. A feljelentést tevő hét család, természetesen nem nyugszik bele, hogy szerettük élete csak ennyit ér és további jogi, nemzetközi jogi lépéseket terveznek az ügyben.

Ezen borzalmas esetek ismeretében nyugodtan cáfolhatjuk a hazai ellenzék állításait, miszerint Románia jobban kezelné a vészhelyzetet, vagy bármi is jobban működne ott, mint Magyarországon. Csupán arról van szó, hogy a romániai politikai irányvonal megfelelőbb nekik, mint az itthoni.

Elégedetlenkedő polgártársainknak pedig, a fenti tények ismeretében csupán annyit tanácsolhatnánk, hogy gondoljanak hálás szívvel azokra, akik a magyarországi kórházakban lelkiismeretesen és emberségesen teszik a dolgukat.

Az ellenzéki pártoktól pedig, elvárható a bocsánatkérés…

 

Czeglédi Andrea

Hozzászólások

Cserr Tünde

2021. 03. 16., k - 22:22

Átfogóan világos helyzetet tár fel a cikkíró. Sajnos mi, itt élő magyarok a saját bőrükön tapasztaljuk a félrevezetés, a provokáció, a hazugság, nemtörődés és a rosszindulat minden formáját. A román sajtó azon orgánumai foglalkoztak az üggyel, akik most az ellenzékben levő PSD támogatását élvezik. A hatalmon levő liberális csoportosulás az Rmdsz-szel karöltve cinkosként elhallgat. A helyi magyar sajtóban is, csak a Székelyhon és a Népújság, tartotta érdemesnek Benedek professzor halálának körülményéről cikkezni. A családja, betegei, tudják csak, milyen veszteséget szenvedtek. A politikum lapít. A miért, érthetetlen. Közben a mindennapok embere csak annyit érez, tud, inkább haljon meg otthon, mint emberhez méltatlan körulmények között jusson az ebek harmadjára. Olyan mintha egy dzsungelben élnénk, csak annyi különbséggel, hogy ott a tövények világosak, itt még azok is csak azokért vannak, aki csalnak, hazudnak, lopnak, ölnek. Igazunkat mi, már csak az Égiektől reméljük, ha megérjük!

Madaras Alexandru

2021. 03. 17., sze - 13:47

Ennek a ciknek a címe előlegezi egy aktuális kivizsgálásnak az orvosokra terhelő végkimenetelét.
Szakmaiság hiányának és szenzációhajhászásnak tartom. Vissza kellene vonni.

Czeglédi Andrea

2021. 03. 18., cs - 18:56

Válasz Madaras Alexandru üzenetére

Kedves Alexandru! Tudatában vagyok annak, hogy amit ön megelőlegezett ítéletnek nevez, az ott sohasem következik be. A cikk, maga nem szenzációhajhász, hanem nagyon is visszafogott, ugyanis ebben a témában nem cikket, hanem könyvet lehetne, tudnék írni és nem csak a közelmúlt eseményeiről. Tisztelet a kivételnek, mert nem minden kórház és nem minden ott dolgozó ilyen. Köszönöm, hogy figyelmeztet, máris közreadjuk a linkeket is, ahol a videók, nyilatkozatok és fotók is megtalálhatóak.

f.j. L á sz l …

2021. 03. 21., v - 13:53

Szeretettel Köszöntök
"Aki hazudik, az lop, aki pedig lop az gyilkol is". Mondja a magyar és IGAZA is VAN ha itt a csonkolt hazában is helyenként ezt a trendet tapasztalja no még szerencsére nem általánosságban a kórházi ágyainkon a D-keleti szomszédaink példáján felbuzdulva... Romániában úgy tűnik folyamatos az "I" betű szándékos elveszejtése is az "IGAZSÁG"-ból (tisztelet azoknak a román OK-nak akik még ismerik a teljes fogalom értelmét és szívesen látnák ERDÉLY SZENT BÉRCÉRE VISSZA SZÁLNI a MAGYAR TURUL MADÁRT ! Nyugalmukat a MAGYAR SZENT KORONA árnyékában és BABBA Mária égi pártfogónk palástjának védelmét élvezve tapasztalnák meg). Félelme a hazug, tolvaj, gyilkos OK-nak nem alaptalan... Kérem a fenti tudósítást eljuttatni a MAGYAR KDNP & FIDESZ KORMÁNY portájára Gulyás Gergely +36 1795-500, fax +36 1 795-03-81 erkeztetok@gmail.gov.hu miniszterhez és a felette intézkedőkhöz a Magyar Püspöki Konferencia cimére & Erdő Péter bíboros /H. herczeg prímás/ udvarába. Mi is a helyzet most NAGYBÖJTBEN ? Új GENOCÍDIUM VAN ERDÉLYBEN? Kérem megküldeni még elénok: Tc. Jenő SZ H. Bp. 1368 Ff. 178 ,drabikjanos@ gmail.com, elnok@mvsz.hu + dr. benegabor@gmail.com, attiladr..szalay, dr.gaudi@drgaudi.hu, cehinvestor@gmail.com, kovacsics.zsolt@ mihazank.hu , titkar@veszpremiersekseg.hu, foegyhazmegye@hd.gorokkatolikus.hu kovacs.kornel@brc.mta.hu, kovacs.attila@gabonet.hu stb. VARHAT RÁM 12 pitykét a SZEKU mert Hajdúban-Biharban már van egy a dolmányomon. A fél elem igazgat világszerte ? Navigare necesse est, vivere non est necesse ! Jó, ha ezzel tiszában van, amíg nem késő ... Barátilag figyelmeztetek cz.f.j. L.H. d' genere Ergan Lyons in Fr. & Háromszék &
M. Tiroll...

Új hozzászólás