Az EP működése lesz a budapesti magyar-lengyel-olasz találkozó egyik témája

Kovácsi Sándor írta 2021. 03. 30., k - 21:53 időpontban

Az Európai Parlament működése lesz az Orbán Viktor meghívására Budapesten rendezendő magyar-lengyel-olasz egyeztetés egyik témája - közölte kedden Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. A lengyel miniszterelnök a keddi varsói sajtóértekezletén újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, hogy csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnökkel és Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével találkozik Budapesten.

A találkozó napirendjéről Morawiecki elmondta, hogy "különféle európai ügyeket", ezen belül "egyértelműen politikai", az EP működésével összefüggő kérdéseket vitatnak meg. Egyeztetnek arról is, hogyan lehet "a legjobban megvalósítani az európai programot az összes állam, de elsősorban Lengyelország, Magyarország és Olaszország érdekében".

Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójához tartozó PiS az ECR bővítésében érdekelt, miután a Fidesz kilépett az Európai Néppártból.

Salvininek az az álma, hogy egyesüljön a Liga részvételével működő Identitás és Demokrácia pártcsalád és az ECR, mivel így a második legnagyobb frakciót képviselnék az EP-ben.

 

MTI nyomán

Új hozzászólás