Boris Johnson szerint az "oltások nem adnak 100% -os védelmet"

Kovácsi Sándor írta 2021. 04. 02., p - 18:44 időpontban

Hónapok óta és jelenleg is még a csapból is az folyik, hogy "a járvány terjedésének megakadályozására az egyetlen védekezési mód: a vakcina." Boris Johnsont, az Egyesült Királyság miniszterelnökét most azzal vádolták, hogy aláássa kormánya oltási programját, miután elmondta a briteknek, hogy a koronavírus ellen teljesen beoltottak hiába kapták meg a vakcinákat, továbbra sem találkozhatnak zárt helyiségekben, mivel továbbra sincsenek teljesen védve.

A pénteken közzétett Q&A (kérdések-válaszok) videóban Johnson elmondta, hogy az oltott barátok és családtagok továbbra sem találkozhatnak egymással zárt térben, mert "még nem vagyunk abban a szakaszban".

"Annak ellenére, hogy barátokat és családtagokat be lehet oltani, az oltások nem nyújtanak 100% -os védelmet, ezért óvatosnak kell lennünk" - állította, és arra a következtetésre jutott, hogy a kormány szerint az oltás nem szüntette meg a vírus átadásának és  terjedésének kockázatát.

A közösségi média felhasználói gyorsan bírálták Johnsont, amiért kommentjeivel aláássa az Egyesült Királyság oltási programját és kigúnyolták a miniszterelnököt, aki így akaratlanul is azon vakcinaútlevelek ellen érvelt, amit állítólag a brit meg akar valósítani.

A Daily Mail politikai szerkesztője megfogalmazta: "Elég veszélyes érvelésnek tűnik, hogy a kormány mindenkit meg akar győzni arról, hogy oltassa be magát - és egyfajta menetrend azt sugallja, hogy azután képesek lesznek már a jövő hónapban akár zárt terekben is találkozni." - írta Jason Groves. 

Mások rámutattak arra, hogy jelenleg legfeljebb 30 ember tartózkodhat együtt egy temetkezési helyiségben, függetlenül attól, hogy oltottak-e vagy sem, és figyelmeztették, hogy Johnson megjegyzései miatt az emberek abbahagyhatják a koronavírus irányelveinek betartását. 

 

Forrás: rt.com; VilagHelyzete nyomán.

A borítókép forrása: Reuters/Hannah McKay.

Új hozzászólás