A volt elnök helyett egy szökött rabszolga kerül a 20 dolláros bankjegyre?

Wertheim László írta 2021. 04. 05., h - 09:45 időpontban

A 20 dolláros bankjegy megváltoztatása Obama elnöksége alatt vetődött fel először, de Donald Trump megválasztása után nem volt prioritása. Most Biden elnök ismét felvetette az ötletet, így Harriet Tubman arcképe hamarosan felválthatja Jackson elnököt a 20 dolláros bankjegyeken.

„Ez egy fontos lépés, nemcsak azért, mert ez a karakter nő, hanem azért is, mert a feketék és a fehérek közötti egyenlőség referenciafigurája volt a XIX. században. Olyan modell, amelyet Mathin Luther King is ihletett” – jegyzi meg a New York Times.

„A Pénzügyminisztérium lépéseket tesz annak érdekében, hogy minél hamarabb elhelyezhessék Harriet Tubmant új 20 dolláros bankjegyekre” – mondta Ms. Psaki. „Fontos, hogy pénzünk tükrözze hazánk történetét és sokszínűségét” – tette hozzá. A Pénzügyminisztérium szóvivője elmondta, nincs információja arról, hogy mikor lehet leghamarabb kézbe venni az új 20 dollárost.

Harriet 1822-ben rabszolgaságban született Marylandben. Állítása szerint látomásokkal is megáldotta Isten, amelyeket mennyei előérzetekként értelmezett, ezt metodista nevelése is befolyásolta. 1849-ben, 27 évesen sikerült elmenekülnie Philadelphiába, ahol missziókat kezdett szervezni.

 

V4NA nyomán

Új hozzászólás