Új covid-kórház épül Újvidéken

Kovácsi Sándor írta 2021. 04. 08., cs - 09:27 időpontban

A szerb államfő bejelentette, hogy napokon belül elhelyezik az Újvidéken épülő új covid-kórház alapkövét, amelyet 4 hónap alatt építenének fel. A kórházat ugyanúgy építik fel, mint ahogyan a batajnicait vagy a kruševacit, elmondta továbbá, hogy az valamivel nagyobb lesz a Kruševacon felépített kórháznál.

A 021.rs közlése szerint az újvidéki covid-kórházat a Mišelukon építik majd fel, a pandémia után pedig városi kórházként üzemel majd. Egyelőre nincsenek arra vonatkozó becslések, hogy mennyibe kerülhet az építkezés. A kórházban 600 férőhely lesz, ebből 200 az intenzív ápolásra rászorók részére lesz kialakítva.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere a 021.rs-nek elmondta, hogy az építkezés helyszíne a Mišelukon lévő útelágazástól, amely közkedvelt a motorosok és autósok körében, nem messze lesz, mintegy 120 méterre, Pétervárad irányába. A városrendezési tervek szerint ez a helyszín a legalkalmasabb egy gerontológiai központ számára, vagyis ha kórházat építenek fel itt, az hasonló célokat láthat el.

 

A borítókép forrása: Getty Images

Új hozzászólás