Gyurcsány megtámadta a kereszténységet

Pók Katalin írta 2021. 02. 14., v - 16:04 időpontban

Évértékelőt tartott Gyurcsány Ferenc az ellenzék vezére és ebben több dologban színt vallott. Ha eddig nem tudtuk volna most megerősítette az Európai Egyesült Államok hamis eszményét. Magát magyar és EU-s zászlókkal vette körül, összesen 10 zászló állt a háta mögött beszéde közben, aminek fele magyar másik fele EU-s. A pulpituson a „Magyarok, hazafiak, európaiak” szlogen állt. Kár pedig szájára vennie a hazafiak szót, hiszen közismert magyar ellenessége, gondoljunk csak a sok évvel ezelőtti kettős állampolgársági szégyenletes népszavazásra, vagy az EU-ban árult hazára. Társaival együtt, minden platformot megtámad, hogy a haza ellen áskálódjon, feljelentsen, hogy az ország anyagilag is minél rosszabbul járjon. Sok mindenről beszélt, de legvissza taszítóbb keresztény ellenes kirohanása volt, és hogy ateista létére ő akar kioktatni kereszténységből, amiről fogalma nincs. 

Beszédét a járványhelyzet drámai ecsetelésével kezdte, a tőle megszokott patetikus hangon. Mindez csak arra szolgált, hogy oda lyukadjon ki, miszerint a kormány szerinte belebukott a járványhelyzet kezelésébe. Elmondta a szegény kisgyermek panaszait, hogy őket mármint az ellenzéket a kormány olyan gyermekként kezeli, akinek nincs beleszólása a dolgokba. Itt emlékeznünk kell arra, hogy az ellenzék nem szavazta meg a járványkezelésre tett kormányzati intézkedéseket, minden módon akadályozta eddig, nemhogy segített volna, kamu videókkal, túlhatalommal, parlament bezárásával riogatott, fellármázva ezzel az egész világot. A kormánynak a járványhelyzet kellős közepén, e hamis vádak cáfolatával kellett foglalkoznia. Nincs még egy ilyen ellenzék a világon, aki ennyit ártott volna a járványkezelésnek, a halálkampányával is többek között. Most is bizonytalanságot keltett az oltás körül, a mivel oltassunk kérdésében. Közben definiálta a két szemben álló oldalt, mint szabadelvű, modernista és a konzervatív ellentétében. Ezt eltalálta. 

Aztán rátért a szellemi hatalomátvétel témájára, mert szerinte ez zajlik most az országban. Sorolta a kormány bűneit, mint a CEU ügy, az egyetemek elfoglalása, az SZFE. Valójában az a helyzet, hogy nem történt meg a rendszerváltás a kultúra területén, mert a régi nomenklatúra uralja, és most a jobboldal is részt kér belőle. Nem a sokszínűség rovására természetesen, és nem „ideológiai börtön” készül, hanem egy egyenlőbb kulturális élet. Éppen ideje volt, hogy ebben lépjen a kormány, túl sokáig tartott mire erre rájött, hogy a régi emberek elfoglalták a kultúrát még a szocializmusban és ez azóta is tart. Most is uralják, jobboldali gondolatot pedig be sem engednek, a jobboldali kultúra képviselői hátrányban vannak. Ezt persze a nyugati társadalom nem tudja, így elhiszi a hazugságokat, hogy a zorbán meg a diktatúra, meg autokrácia, és a többi sületlenség. Gyurcsány azzal vádol, hogy az egyetemi szabad szellemnek vége, a 21.század el se jött, mert a múltban él a kormány. Mi a bűne? A nemzeti és a keresztény eszme, amit képvisel. Fontos a régi értékek védelme, ami nem más, mint a keresztény kultúra. Gyurcsány azonban azt a nyugati liberális romlott szabadságeszményt képviseli, amelyik már nem ismeri el ezeket az értékeket. 

A beszéde következő részében meg is támadja a keresztény eszményt, a saját szája íze szerint magyarázza mibenlétét, mintha ő az ateista liberális jobban tudná, miből is áll a kereszténység. Például az irgalom hiányával vádol, ami keresztény fogalom. Ahogy Jézus irgalommal tekint az emberre, úgy kell nekünk is irgalmasnak lennünk-ez a keresztény tanítás. Csakhogy mit is ért az ellenzék vezére az irgalom kifejezésén? Nem fejti ki ugyan, de valószínűleg a liberális migráns befogadást, amiben a kormány ellenáll. Nem akarjuk ugyanis, hogy illegális migráns invázió lepje el országunkat. Ezt azonban Gyurcsány hívei sem akarják, így erről hallgat. Szóvá teszi azonban a „szeretet szabadságáról” szóló fals eszméjét, aminek hiányát felrója a kormánynak. 

„Ki, kit hogyan szeret? El a kezekkel a magánéletünktől, nem szólhatnak bele” -harsogta az ellenzéki szónok. Itt olyan keresztény értékeket támad, mint a házasság egy férfi és nő szövetsége, a homoszexuális házasság és örökbefogadás nem engedélyezett, amit az Alkotmányunk rögzít. Az a sokat támadott Alkotmány, ami a nyugati liberális demokráciák szemét is szúrja, és a jogállamisági támadások egyik forrása. A kormány ezzel szemben nagyon helyesen védi a család szentségét. Ezt támadta meg most Gyurcsány. 

Itt azonban nem állt meg, mert kirohant a lengyel abortusz törvény ellen, támogatva a magzatok megölését. Itt jött a kereszténységből való kioktatás. „Ez lenne az irgalom? Ez lenne a szeretet? Embertelen, irgalmatlan, dogmatikus, istentelen”-harsogta a szónok évértékelőjében. Igen, a keresztények ezt nevezik szeretetnek, támogatják a megfogant életeket, akár egészséges, akár nem. Nem ölünk gyereket, igen, ez a szeretet. A párnapos kiscsibéket nem szabad megölni, mert éreznek, de a gyerekeket igen? Ez lenne a Gyurcsány féle szeretet és keresztény felfogás. Orbánnak meg az a bűne, hogy igen jó szellemi kapcsolatot ápol a lengyel kormánnyal, no meg Putyinnal jó gazdaságit. És sorolja Putyin bűneit is, a Navalnij ügy kapcsán, miközben kormányzása idején saját házában fogadta az elnököt. Egyébként sem tudhatjuk, hogy mi történt valójában, Putyin cáfolja, hogy a bemutatott birodalom az övé lenne, ahogy a mérgezést is. 

Bezzeg Biden győzelmét ünnepli, holott közismert, hogy csalással került hatalomra, a demokrácia meg igen megrendült Amerikában, és már óriás amerikai tech cégek uralják a politikát és az egész világot. Ez azonban rendben van, mert a „nacionalista és populista” Trump végre megbukott és ezzel támogatója Orbán is, aki bajkeverő Európában. Ez a bajkeverő azonban, csak a nemzet szuverenitását, és a keresztény európai örökséget védi, a Gyurcsányhoz hasonló romboló és erkölcstelen szabadelvűségtől.

A lengyel kormány kapcsán kárhoztatja a katolikus egyházat, Putyin révén a pravoszláv egyházat, és jobboldali kormányunk révén a hazai keresztény/keresztyén egyházakat, nem jó kereszténynek mondva őket. Szerencsére nem Gyurcsány tanít minket, hogy mi az igazi kereszténység, aki a templomok kiüresedését jósolja. 

Az ő téves értelemzései csak megerősítenek bennünket kereszténységünkben, és tudjuk, hogy a kormány ezen a területen éppen jó úton jár. Igaz, adós még az abortusz törvénnyel, ami a szocializmus óta változatlan. Ha védi a kereszténységet, ezt nem hanyagolhatja el sokáig. 

 

Pók Katalin

A borítóképen Gyurcsány Ferenc, fotó: RAS-archívum.

Hozzászólások

Szegény ember, legalább felfogta, hogy mit adott elö egy tolvaj, mert csak figyelni kellett az elöadását.A keze állandóan mozgásban volt, görcsösen és mutogatva.A közmondás is ugy tartja, hogy aki mutogat, az lop is. Ö rá nagyon is ráillik és másokat vádol a szerencsétlen pszihopata, nem egyéb.Ez az ember beteg, beteg a lelke.

Új hozzászólás