Honosításhoz ezt adta le egy kérvényező...

Balassa Endre Bálint írta 2021. 02. 14., v - 20:54 időpontban

Honosításhoz ezt adta le egy kérvényező!   

"Kérvény...

Alulírott magyar állampolgárságot kérek. Nem vagyok szerb, román sem német, Itt Erdély szívében, Marosvásárhelyen élek. Itt ahol nap mint nap fogy a magyar lélek.

Valamikor régen, amikor születtem Magyarország volt a szülőhazám nékem. Mások döntötték el hovatartozásom. Egy Párizs melletti béketárgyaláson.

Átjöttek a hegyen sunyi, szolga népek, Kik a magyar földön piócaként éltek, S amikor legutóbb csatát vesztettünk. Áruló férgekként fordultak ellenünk!

Így került szép hazám tolvajok kezébe, Az árulóknak ez lett búsás fizetése!! Szeretnének minket ma is kiirtani! Mert az ellopott javakat vissza kéne adni!

Remélem és hiszem, fordul majd a világ!? Fog még nyílni nekünk sok-sok színes virág! Nem lehet, hogy a Sors mindig verjen minket, S állandóan nyaljuk vérző sebeinket!

Százszor megfizettük a reánk rótt adót, Amit a balsors vállainkra rakott! Nem voltunk nem leszünk szolganemzet soha! Eljött az idő végre : mostan vagy soha!

Mély álomból lassan felébred a nemzet, Vezetőink ezért nagyon sokat tesznek! Egyszer, majd egy napon feleszmél a világ. Hogy kinek jár a tövis kinek a virág!?  

Vár reánk a szép, nagy, közös Európa; Határait védjük évszázadok óta! Nyugodtan élhettek benne a nemzetek; Megvédték őket vitéz magyar kezek!

Te szép Erdély ország, mikor leszel szabad? El kéne már űzni a kakukkmadarakat!!! Te aki egykor sasok fészke voltál. Ily szomorú sorsra miért is jutottál?

Te vagy a magyarok igazi bölcsője, A magyar nemzetnek voltál megmentője! Elkerült minket a török veszedelem, Itt mindig magyar volt minden fejedelem!

Nem kedvezett nekünk a huszadik század, Elorozták tőlünk gyönyörű hazánkat! Egy kakukknemzetség sunyi, lusta népe. Árulásért kapta hazámat cserébe!!

Lett is üldözése itt a magyar szónak, Sokan letagadták, hogy magyarok voltak. Mások meg elmentek új hazát keresni, Idegen hazában sorsunkat siratni.

Én aki maradtam nagyon szépen kérem! Magyar állampolgárságom adják vissza nékem! Ígérem az leszek aki eddig voltam, Én magyar maradok - itt az ősi honban!!"

 

Varga Ferenc

Hozzászólások

Kollonay-CLIFF…

2021. 02. 18., cs - 15:48

Csodalatosan van megfogalmazva
SAJNOS IGAZ es EGYBEN NAGYON szomoru !!!!

Galambos László

2021. 02. 19., p - 13:51

Csodálom, hogyan tekint a hazájára. Sajnos ez a trianoni állapot kényelmes az Európát uralóknak. Hazát, szülőföldet, nemzetet, családot szeretni ma pusztítandó és rettenetes dolog. XX. - XXI. szd. Európában élő népei, ha nem térnek vissza a krisztusi értékekhez, akkor pusztítanak és elpusztítatnak. Sajnos, és kár értük.

Új hozzászólás