Kikerült a NAT-ból a kamu finnugor elmélet

Szőnyi Balázs írta 2020. 06. 25., cs - 20:55 időpontban

Rohamtempóban átírták és engedélyezték is az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) szerinti történelemtankönyveket. Az általános iskolások mostantól nem tanulnak az őskorról, kimarad Hammurapi törvénykönyve, jön viszont az új magyar őstörténet, melyben a finnugor családfa már csak egy elmélet. A Történelemtanárok Egylete (TTE) szerint az új könyvek módszertanilag több évtizedes visszalépést jelentenek... – írta a magyargyűlölő (Független) Index.

Ez kellett nekünk magyaroknak, ettől vagyunk büszkék, hogy mától már az igazsághoz icipicit közelebbi történelmet kell tanulnia a gyerekeinknek és nem a "kommunista hazugságokat".

Az új tankönyvek – a felmenő rendszer miatt most az ötödikesek és a kilencedikesek – mostanra elkészültek, júniusban engedélyezték is őket, és már fent vannak teljes terjedelemmel a neten is – írja az Index. 

Az új tankönyv azt írja, hogy „a 9. század közepén a Magyar Nagyfejedelemség népe részben már átköltözhetett a Kárpát-medencébe, a Vereckei-hágón és Erdély hágóin keresztül”. Az onogurokat magyarul beszélő elő-magyarokként mutatja be (ez szintén a kettős honfoglalás elméletéhez kapcsolódik), illetve a finnugor nyelvrokonság csak egy 19. századi elmélet, és több helyen is a kizárólagos hun leszármazásról van szó.

Azt kifogásolják a rohadékok, hogy a magyar történelemből főleg csak a győztes csatákat, pozitív eseményeket hangsúlyozza. A nemzeti oldalon, mi mindig ezt hiányoltuk. Rengeteg győztes csatánk volt, és mindig csak negatív eseményekről kellett tanulnunk. Szóval ez üdvözlendő dolog - írta a Vadhajtások, ahol úgy tűnik, szintén nem ismerik a magyar őstörténetet. Sosem olvasták Padányit, vagy Badinyt... szomorú, hiszen Ők azt vallják, Nemzetiek...

Hozzászólások

Jankovits Anikó

2020. 06. 28., v - 02:32

Minden nemzet történelem tanítása tele van pozitív emlékekkel. A miénkben mindig a hibáinkról olvastunk többet.
Tehát már ideje volt a siránkozós hangulat helyett , büszkeséget adó eseményeinket választani!

Máshol meg a mesék is hódításokról szólnak és büszkeségre inspirálnak.

Már csak azt kéne megoldani
hogy a szocializmust és a befejezetlen "rendszerváltás " utáni időszakot is az elkövetett disznóságokkal együtt ismerjék meg a gyerekek.

Új hozzászólás