<> Élet és Stílus | Hungary First

Élet és Stílus

  • Egy labda telibe talál, és szinte észre sem veszem, ott vagyok a Csónakos tó vizében. Játszunk, én vagyok a cica, és forrik a sok gyermek csapkodásától a víz. Tudom, hogy nem megoldani kell a problémákat, hanem kacagni, és eltalálni azt a tenyérnyi kék eget a gyermekek karjai között, hogy nehogy megint én legyek a cica. Játszunk, kissé könnyes a szemem, de itt a tó vizében úgyse vevődik észre.

  • A táplálkozás hatással van testünk minden sejtjére. Sejtjeink egészsége a táplálkozástól és az életmódtól függ. A sejtek szöveteket hoznak létre, a szövetek pedig szerveket, melyekből egész szervrendszerek épülnek fel. Ha a táplálkozásod nem megfelelő, akkor minden sejted, szöveted és szerved integritása sérülést fog szenvedni, és így lehet, hogy bizonyos élelmiszerekre érzékenyebb leszel.

  • A témakörben folytatott kutatásaiért 1937-ben kapott élettani-orvosi Nobel-díjat. 1947-től kezdve az Egyesült Államokban élt, és főként az izomműködés, a rosszindulatú daganatok, valamint a sejtszintű szabályozás területén folytatott kutatásokat. Több amerikai egyetemnek volt igazgatója vagy professzora, a Szegedi Orvostudományi Egyetem 1987-ben vette fel a nevét. Corvin-láncot és Kossuth-díjat is átvehetett.

  • Amikor a férfiak szerepéről beszélünk, akkor sokaknak tűnhet úgy, hogy valami új, divatos, ezoterikus, párkapcsolati témát rágunk. Pedig a legkomolyabb társadalmi pillér megerősítéséről van szó. A Férfiak Klubja missziója nem kevesebb, mint választ találni korunk legsúlyosabb és legégetőbb problémájára: a kényelmében kipusztulófélben levő Nyugat hanyatlásának megállítására.

  • …több évtizedes ”kutatás” után kimerem mondani, hogy a ma világában nincsenek Magyarok. Első olvasatra tudom felháborodást kelt mindenkiben egy ilyen kijelentés… Azzal kellett szembesülnöm, hogy ebben az információs mezőben nem lehet Magyarnak születni. Magyarrá csak válni lehet. Magyarrá válni a legbátrabb döntés, mert ezernyi elengedéssel, évezredek mintáinak, világképének, ideológiájának elengedésével lehet, engedve az elHÍVÁSnak.

  • Póka Egon az egykori nyugati lehetőségekről, arról, hogy szerencsét próbált volna-e külföldön érvényesülni zenészként, azt mondta, „volt nekem is ilyen lehetőségem. Többször is, de én ragaszkodom a családomhoz, meg a hazámhoz.”

  • Két éve Kirgizisztánban a Nomád Olimpiának is nevezett Nemzetközi Nomád Világjátékokon Vermes István Koppány világbajnok lett lovasíjászatban, idén ugyanezt a címet fia, Balázs nyerte el. A Kassai Lovasíjász Iskola Felvidéki Vermes törzsének vezetője számára a lovasíjászat nem sport, nem harcművészet, hanem életforma, amely nem csupán a szavak szintjén jelenik meg, de teljesen át is szövi a mindennapi életet.

  • A szőlősgazda már az aratás után gyakrabban nézett a szőlőhegy felé, vizsgálgatta a fürtöket, majd megkezdődtek a szüret előkészületei is. Ez mindenek előtt a különféle eszközök és edényzetek tisztogatásából, javítgatásából állt. Érdemes volt ismét kimosni a kiürült hordókat, hogy aztán ki lehessen kénezni azokat. Előkerültek az egy éve porosodó puttonyok és dézsák, darálók és taposókádak is.

  • A Magyar Demokrata hetilap külpolitikai szerkesztőjét elsősorban az iszlámkérdés szakértőjeként ismerik Magyarországon. Tanulmányait az ELTE arab és politológia szakán végezte, majd az utrechti egyetemen szerzett PhD-fokozatot közel-keleti média és politika témában, és számos, a témába vágó publikációja angol nyelven is megjelent a nemzetközi sajtóban.

  • Most a Postát nem lehet szidni, de nem veti vigyázó tekintetét a MÁV-ra se, a Rendőrséggel sem cseszekedik most. Nem, neki új játékszere van, új mondanivalója van arról, hogy mi magyarok miért vagyunk semmik, senkik, szarok, semmirekellők, tolvajok, bénák, és amatőrök. Továbbra is lenyomja a torkunkon a merjünk kicsik lenni érzést.