<> Élet és Stílus | Hungary First

Élet és Stílus

  • Legyünk a Balatonnál, Pécsett vagy a fővárosban, egy-egy szép erdőt szinte biztosan találunk a környéken. Az Nlcafe.hu összeszedte a legszebbeket, a mi dolgunk pedig pusztán az, hogy húzzunk egy túracipőt, és útra fel!

  • Vissza szeretnék találni a tiszta forráshoz. Mindjárt itt van egy szó: Isten. Magyarul ez az ŐS szóból származik. ŐS-TEN. Az "ős" nem azt jelenti, hogy nagyon öreg, szakállas, vén - hanem a tiszta forrást, ahonnan jöttünk.

  • Azt mondják a régiek, ha az emberfia kitér a zsúfolt városból a tágas pusztába, nem csupán a tüdeje tágul ki, hanem a keble is megduzzad és a szíve is jobban ver. Bizonyára így is lehetett, hiszen a „Hírös város”, Kecskemét polgára, ha tehette, a városi háza mellett, azért csak-csak fenntartott a maga és családja számára egy vidéki tanyát.

  • A gyönyörű kis tisztáson kevély törzsű diófa szökkent szárba, alatta friss és ápolt sírhalom. Egyedül ülök az összeeszkábált padon és emlékeimet kutatom. Évről-évre legalább egyszer visszatértem idős barátomhoz, hogy okuljak tőle; minden bölcsességét lejegyezzem az utána hagyott kornak és az elfeledett időnek.

  • A lakóház esővizet gyűjt és tisztít, kezeli a szennyvizet, a napenergiát hasznosítja az elektromos berendezések működtetéséhez, képes megtermelni saját energia szükségleteit.

  • Az egyik, 1992-es hivatalos magyar eredmény szerint azonban Európa mértani közepe nem más, mint a hazai falu, Tállya. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község nem messze található Miskolctól, emellett a Tokaj-hegyaljai borvidék területén fekszik, nem véletlen, hogy boráról régóta híres.

  • The homeland of Hungarians’ closest relatives the Uyghurs lies in Xinjiang Province, western-China. Despite China’s bloody oppression of the Uyghur ethnic group, Uyghur history still keeps its secrets.

  • Segítséget, ne abortuszt! A civil szféra, az egyházak, a helyi közösségek és családok bevonásával és segítségével minden eszközzel támogassa az állam a krízisbe került édesanyákat, családokat. A fiatalokat pedig neveljük a felelősségre, a családi életre, az emberi élet védelmére és egy biztonságos kapcsolati kultúrára.

  • A világhálón elérhető szenzációhajhász, „lájkvadász” oldalak, információk valóságtartalmát szinte lehetetlen kibogoznunk. Ezek gyakran alapvető természettudományos ismereteket nélkülözve vezetik félre a tájékozódni vágyó olvasókat. Minél érdekesebb, hihetetlenebb egy-egy történet, annál biztosabb a megosztások magas száma. De vajon az adott hír igaz?

  • Hét kategóriában keresik Magyarország legszebb birtokát, a versenyt idén rendezik meg másodszorra. A versenyben az olyan hagyományos művelési ágak, mint az állattenyésztés, kertészet, gyümölcsös vagy kertészet mellett a precíziós gazdálkodás kategóriájában is indulnak a díjért.