<> Külföld | Hungary First

Külföld

  • Assange, aki jelenleg Londonban az ecuadori nagykövetségen tartózkodik, és nem rendelkezik külső kommunikációval, kivéve a jogi csapatával, meglehetősen komor nézőpontot fogalmazott meg azt illetően, hogy az emberiség merre halad. Azt mondja, hogy hamarosan lehetetlen lesz bármely ember számára, hogy ne szerepeljen a kormányok és az állami szervezetek által gyűjtött globális adatbázisokban.

  • Szerbia minden polgárának biztonsága a legfontosabb cél és ezt csak a többszintű együttműködéssel lehet elérni. A Frontexszel való együttműködési megállapodást a szerb parlament ratifikálja majd.

  • „Orbans Sakrileg” (szó szerinti fordításban „Orbán istenkáromlása”, ahol az „isten” a megkövült európai elitre és annak törekvéseire utal) című írásában a Német Riporterdíjjal is elismert Eugen Sorg elsősorban arra hívja fel a figyelmet, hogy a Soros–Sargentini-jelentés kapcsán a Magyarországgal szemben indított eljárás és az arra adott válaszok két egymással szemben álló világnézet harcának részei.

  • Ahhoz képest, hogy a dalai láma a nyugati liberálisok egyik “iránytűje,” aki az „álszent és kirekesztő” kereszténységgel szemben a „feltétlen elfogadást és szeretet” hirdeti, már két éve azt mondta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy "Sem Európának, sem Németországnak nem szabad arab országgá vállnia! Németoszág, az Németország!"

  • A bolgár kormány bejelentette szerdán, hogy Lengyelországhoz csatlakozva megvétózza a Magyarország ellen a jogállamisági eljárás keretében esetleg hozandó uniós szankciókat. Bármilyen büntető lépés Magyarország ellen "veszélyes precedenst teremtene" - tette hozzá a miniszter, aki szerint szankciók célpontjává válhat Bulgária is.

  • Maga a kijelentés is azonban, miszerint Románia a száz éves fennállását ünnepli hazugság. Hiszen 1859-ben Vlachia (Oláhország) egyesült Moldvával. 1866. július elsején pedig az alkotmány első cikkelye szerint az új állam megnevezése Románia lett. Abba most ne is merüljünk bele, hogy ez sértő a moldvaiak számára, mint ahogyan az is, hogy több mint másfél évszázad után Bukarest nem hajlandó sem vasúttal, sem autópályával összekötni Jászvásárt Európával. Maradjunk azonban most Erdély gondjainál.

  • Vlagyimir Putyin méltatta, hogy a kétoldalú kapcsolatok mind a kormányközi bizottság, mind a régiók szintjén jól működnek. Rámutatott arra, hogy a kereskedelmi forgalom pozitív tendenciát mutatott tavaly, 25 százalékkal nőtt, s idén az első fél évben is ugyanennyivel bővült.

  • Az elmúlt napokban mindenhol a Sargentini-jelentés elfogadásáról írnak. Amint az ismeretes, a Nyílt Társadalom Alapítványnak van egy listája azokról a megbízható szövetségeseikről, akik az Európai Parlament tagjai, így nem érhetett senkit nagyobb meglepetésként a szavazás végeredménye, Soros emberei megszavazták a Magyarországot elmarasztaló határozatot.

  • A kormány az Európai Unió Bíróságán támadja meg az Európai Parlament (EP) Sargentini-jelentésről szóló szavazását. A döntést azzal indokolta Gulyás Gergely, hogy a Lisszaboni Szerződéssel ellentétes módon a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.

  • A németek többsége továbbra is hajlandó menekültek befogadására és úgy véli, hogy a menekültek gazdaságilag és kuturálisan is kedvező hatással vannak hazájukra, azonban a többség a befogadás korlátozását is fontosnak tartja - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.