<> Magyarság a határon túl | Hungary First

Magyarság a határon túl

  • Azt szeretnék, hogy az óvodafejlesztési program keretében felújított intézmények ne csak külsejükben újuljanak meg, hanem olyan többletet tudjanak nyújtani, hogy a szülőknek megérje oda íratni a gyermekeiket.

  • Amerika ahová befurakodik, ott béke nem marad, mert álltalában harcokkal végződik minden ilyen katonai vagy politikai befurakodás. Ha Amerikát emlegetjük, akkor mindenki egy nagyon demokratikus rendszerre és egy élhető országra gondol, ahol a nemzeti közösségek szabadon élhetnek, de mindenki elfelejtkezik például az indián holokausztról ahol több mint 100 millió indiánt mészároltak le az amerikaiak és a megmaradt őshonos indián népet drogokkal és itallal fertőzték meg. 

  • "Nemcsak a sajtóvisszhang, hanem személyes beszélgetéseim, mind az egyszerű kijevi polgárral, mind a hatalmi intézményekhez kapcsolódó személyekkel és a nemzetközi szervezetek (Európa Tanács, EBESZ stb.) képviselőivel is arról győznek meg, hogy e tevékenységük hatékony. Tehát van min elgondolkodnunk …"

  • Rejtett kamerásfelvétel készült a beregszászi magyar konzulátuson, amelyen az látható, hogy magyar nemzetiségű ukrán állampolgárok megkapják a magyar állampolgárságot. Ezen Ukrajna annyira felbőszült, hogy kiutasítással fenyegetik a magyar főkonzult, a kárpátaljai magyarságot pedig kíméletlen ukránosítással!

  • Nem zárta ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, miután szerdán a YouTube videomegosztón egy rejtett kamerával készült felvétel jelent meg, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek Magyarország beregszászi konzulátusán.

  • A térfigyelő kamerák által készített videót egy városi képviselő hozta nyilvánosságra szerda késő este. A felvételen az látszik, hogy három feltehetően fiatal férfi előbb lerángatja az önkormányzat falára kitűzött ukrán zászlót, majd egyikük elejti, vagy földhöz vágja, megtapossa az állami jelképet.

  • A kárpátaljai rászorulók javára szervez 20 napos gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet, amely a beérkező adományokat a téli élelmiszer- és tűzifa-segélyakciójára, valamint az egész évben működő, a rászoruló gyerekek felzárkózását elősegítő programjának finanszírozására fordítja. 

  • Czika a magyar és székely kisebbség jogait egybeveti a homoszexuális romániai kisebbséggel és azok jogaival. Czika agystopja abban is megelevenedik, hogy a székely és magyar lakosság felekezeti elkötelezettségét, de magát a vallást is bírálja… no, de nem megy el szó nélkül az ortodox egyház „fundamentalista magatartása” mellett sem.

  • A folyamatos kijevi ígérgetések ellenére az ukrán parlament továbbra sem szavazta meg az egy éve elfogadott oktatási törvény nyelvi cikkelyének 2023-ig történő elhalasztását. Ellenben akár már ezen a héten napirendre kerülhet az új nyelvtörvénytervezet, aminek elfogadása egészen brutális ukránosítást jelentene.

  • Ukrán hírportálok beszámolója szerint Hanna Hopko, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnöke a fórumon felszólalva azt mondta, érti, hogy Budapest a 2020-as trianoni évfordulóig győzelmet akar és magyar autonómiát (Kárpátalján). "Azt mondom a magyaroknak, erről ne is álmodjanak. A magyaroknak soha nem lesz Kárpátalján területi autonómiájuk"