• Miért gondolhatják sokan, hogy az új rendelet a hajléktalanok ellen szól?

  Miért gondolhatják sokan, hogy az új rendelet a hajléktalanok ellen szól?

  Miért gondolhatják sokan, hogy az új rendelet a hajléktalanok ellen szól, őket akarja még jobban ellehetetleníteni, radikálisabb kifejezéssel üldözni? A kormány jelen álláspontja szerint segíteni, nem pedig büntetni akarja a hajléktalanokat, védeni őket a téli fagyoktól, lehetőségeket biztosítva számukra.

 • Idézetek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola aulájából

  Idézetek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola aulájából

  „Életünk tengerén hajózva ki-ki mást keres a távolban: sikert, szerelmet, pénzt, dicsőséget, kiteljesedést, önmegvalósítást, kalandot és izgalmat vagy éppen állandóságot és békét. Az út mindenképp hosszú e célok eléréséig, és nem lehet egyvégtében megtenni”

 • A Daily Mail kommentelői Orbánt akarják miniszterelnöküknek

  A Daily Mail kommentelői Orbánt akarják miniszterelnöküknek

  Az AFP hír alapján a Daily Mail következetesen szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktor kormányát, de legalább Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes véleményét is idézték, aki szerint a gender nem egy szak, amit oktatni kell, hanem egy ideológia. Semjén azt is megemlíti, hogy gender-diplomával nem lehet elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

 • Magyarország kérte a Bizottságot, hogy ismerje el a válsághelyzetet a cukorágazatban

  Magyarország kérte a Bizottságot, hogy ismerje el a válsághelyzetet a cukorágazatban

  A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2018. október 15-i luxemburgi ülésén olasz kezdeményezésre nyolc tagállam, köztük Magyarország kérte a Bizottságot, hogy ismerje el a válsághelyzetet a cukorágazatban és léptesse életbe az ágazatot rövid- és középtávon stabilizáló intézkedéseket, így a magántárolási támogatás megnyitását.

 • Kemény szavak!

  Kemény szavak!

  Magyarország újjáépítése és a kereszténység című könyvében, amelyet Bangha kortársai a keresztény nemzeti megújulás kézikönyvének tekintettek, három nagy eszmetörténeti irányzatot (a liberalizmust, a szocializmust, és a kereszténységet) állít szembe egymással, s végül a kereszténységet látja egyetlen ­járható útnak a magyarság számára.

 • Tőkés László: Ceausescu szelleme kísért Romániában

  Tőkés László: Ceausescu szelleme kísért Romániában

  A posztkommunista román politikai osztály részéről teljes mértékben hiányzik a politikai akarat a hagyományosan megoldatlan kisebbségi kérdés rendezésére, amely nélkül azonban hosszú távon elképzelhetetlen a társadalmi béke és stabilitás megvalósulása Romániában.

 • Demeter Márta informátora nem valószínű, hogy segíteni akart neki

  Demeter Márta informátora nem valószínű, hogy segíteni akart neki

  A jelenlegi LMP elnökének tökéletesen alkalmas. Ki más is léphetne a kreált kamuügyek tucatjairól korrupcióinfót tartó Hadházy Ákos és a fodrászra havonta többszázezer adóforintot költő Szél Bernadett örökébe, mint az MSZP-ből kiugrott, kissé butácska, de helyes pofijú Demeter Márta, aki igen szigorúan tud nézni a csúnya bácsikra a Parlamentben, ha kell…

 • Sargentini a celebritás élén áll Magyarországon?

  Sargentini a celebritás élén áll Magyarországon?

  Ha már a plakátokról is ő köszön vissza Magyarországon, az a minimum, hogy a közösségi médiában is tartsa a kapcsolatot az átlagemberekkel - írja az Azonnali.hu. Sokan hollandul hálálkodnak neki a jelentés miatt, mások viszont egyszerűen áruló libernyáknak hívnak mindenkit, aki örül a hetes cikkelynek.

 • ""

  Elhunyt P. Daczó Lukács ofm

  A zárkában szigorú böjttel és imával kilencedet tartott Szent Mihály tiszteletére, kérve az erdélyi egyházmegye harcos védőszentjét, hogy szabadítsa ki fogságából. És a csoda ismét bekövetkezett: 1949. szeptember 29-én, Szent Mihály ünnepének estéjén váratlanul megnyitották cellája ajtaját, és ő valóban kiszabadult. Amikor 1951. augusztus 20-án az erdélyi ferenceseket internálták, előbb rövid ideig Máriaradnára, majd a háromszéki Esztelnekre került, ahol a népi gyógyászattal megismerkedve nemcsak a rendtársait, hanem a környékbeli falvak népét is éveken át gyógyította.

 • Eltérőek a vélemények a belgiumi F16-os "balesetről"

  Eltérőek a vélemények a belgiumi F16-os balesetről

  Az Avio News beszámolója szerint az eset még október 11-én történt, ám azt csak néhány nappal később rakták össze, hogy végül is mi történhetett. Ezek alapján úgy néz ki, hogy a karbantartó a munkálat során véletlenül aktiválta az F–16-os vadászgép 20mm-es Vulcano gépágyúját.

 • A „haza bölcse”, Deák Ferenc

  A „haza bölcse”, Deák Ferenc

  Történelmi nagysága abban áll, hogy fő támogatója volt annak a folyamatnak, mely során elhárultak a magyar nemzet útjából azok az akadályok, amelyek az uralkodóházhoz és az örökös tartományokhoz fűződő viszonyt lehetetlenné tették. Tevékenységével nemcsak az alkotmányt és a nemzet létét erősítette meg, hanem lehetővé tette Magyarország további fejlődését, anyagi és szellemi gyarapodását.

 • A HVG ferdít az ukrán halállistáról?

  A HVG ferdít az ukrán halállistáról?

  A HVG információja szerint már nincs fenn a neten a Mirotvorec nevű ukrajnai honlapon a magyar állampolgársággal is rendelkező ukrajnai állampolgárok egy részének nevét és személyes adatait feltüntető lista. A névsor nyom nélkül tűnt el, most már csak egy keresőablak látható, amelyben név, illetve útlevélszám szerint lehet keresni -állítja a HVG, de persze ez nem igaz.

 • Dobó István szobra az egri Dobó téren

  A magyar vitézség napja

  Ilyen ünnep nincs hivatalosan a naptárban… Pedig lehetne. Ünnepelhetnénk, mondjuk, majd október 17-én, annak a csodának az emlékezetére, hogy 1552. október 17-én kezdte meg visszavonulását a vert török sereg, Eger rommá lőtt falai alól.

 • ""

  A haza igazi ereje… Professzorok a hazáért

  Ne felejtsük el továbbá azt a tragikus tényt sem, hogy ma a MTA még mindig a Glatz Ferenc-i történelemhamisítás útján jár, s a magyar történelmet ennek a hazug szemléletnek rendelik alá. A magyar általános iskolákban máig nem tanítják a honfoglalás kori magyar történelmet, s bizonyos megfelelési kényszerből sem Trianonról, sem a második világháborúról nem lehet az igazságot megtanulni a felnövő nemzedéknek. Minden más nép és nemzet emlékezhet, de a magyar nemzetnek ez részben vagy egészen tilos, mert más népek és nemzetek netán felháborodnának.

 • ""

  Nyílt válasz Böjte Csabának

  Összefoglalva: egyikünk sem római pápa, Csaba testvér. Sem Te, sem én. Neked és nekem nem azon érdemes tűnődnünk, mit csinálna Jézus, ha pápa volna. A mi témánk inkább az, hogy Jézusnak mi a véleménye arról a bizonyos harminc ezüstről.

 • ""

  A vatikáni Drakula-fan…

  „Romániából, Erdélyből jöttünk az énekesekkel, és egykori püspökünk, Márton Áron szentté avatását szeretnénk kérni Öntől. Erdélyben élt, és ő a mi hősünk.” – kérte a Szentatyát Borboly Csaba, hozzátéve, hogy szívesen látjuk Erdélyben, Csíksomlyón. Megáldalak – válaszolta a pápa, majd mosolyogva megjegyezte: „Egy dolgot ismerek Erdélyből, Draculát.”