12 menetes meccsen Rákóczi Renáta kick-box-világbajnok lett

Sebestyén Márta küldte be 2018. 09. 10., h - 09:53 időpontban

Profi világbajnoki címet szerzett a kick-boxos Rákóczi Renáta, aki a norvégiai Elverumban szombaton legyőzte a hazaiak klasszisát, Kristin Vollstadtot a full-contact szabályrendszer 55 kilogrammos súlycsoportjában. A Titán SE sportolójának győzelme sporttörténelmi siker, hiszen a sportágban először fordult elő, hogy nők 12 menetes mérkőzést vívjanak. Rákóczi végül pontozással nyert.

A 12 menetesre bővítést a WAKO kick-box világszervezet a női egyenjogúság jegyében lépte meg a világbajnoki címért zajló meccsek esetében. Az első ilyen, már hosszabb csatát pedig éppen Rákóczi Renátáék vívták. Élete legnagyobb diadala – jelentette ki az újdonsült profi világbajnok, aki elmondása szerint nagyon jól érezte magát a ringben, sikerült végig tudatosan küzdenie és meg tudta csinálni mindazt, amit edzője a szorító sarkából kért tőle, áll a Nemzeti Versenysport Szövetség hírlevelében. Úgy mentem fel a ringbe, hogy egyszerűen nem jöhetek le vesztesként.

Úgy gondolom, hogy technikailag és fejben is felülmúltam a norvég lányt, és amikor elment a meccsből három menet, éreztem, hogy fél tőlem – mondta győzelme után a 30 éves kick-boxos, aki úgy érezte, nagyon magabiztosan állt ki a norvég ellen, holott korábban pont az volt a legnagyobb gondja, hogy nem bízott eléggé magában.

Forrás: index.hu

Borító: NVESZ

Új hozzászólás