Pénteken veszi kezdetét a Márton-napi borfesztivál a Gellért Szállóban

HungaryFirst küldte be 2018. 11. 07., sze - 18:18 időpontban

Száz pincészet és neves séfek vesznek részt a száz éves Danubius Hotel Gellért Márton-napi borfesztiválján, amelyet csütörtöki nulladik napján sörfesztivál vezet be. A 20. század eleji palotaszállók szecessziós stílusában megépített hotel a mai napig az egyik leglátványosabb épülete a fővárosnak, és az egyik leglátogatottabb szállodája is. Az elmúlt időkben ezért a Gellért gyakorta hirdet olyan eseményeket, melyek a szállóvendégeken túl a nagyközönségnek is szólnak - idézték fel a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Idén a Márton-napi borfesztivál programjai is a Gellért századik évfordulóját idézik: Száz év vagány címen a nulladik napra a hotel sörfesztivált hirdet, a tizenegyféle sörfalatot pedig a Gellért Söröző új séfje, Vona Róbert készíti. A Százszorséf lakosztályétteremben ismét Michelin-csillagos szakács - Palágyi Eszter, a Costes head chefje - prezentálja a prémium kategóriás menüt. A Száz százalék Gellért borvacsora séfjei kreativitásukkal és a fogásokhoz illő borokkal ünneplik a Gellért évszázados vendéglátását, majd a rendezvénysorozat zárásaként a Száz liba egy sorban Márton-napi Sunday brunch-on a legkedveltebb libaételeket vonultatja fel Müncz Gábor, a Gellért konyhafőnöke.

Pénteken és szombaton 11-11 borvidék mutatkozik be összesen száz pincészettel, valamint mindkét napon lehet válogatni a Gellért Selection pezsgőkínálatából. Pénteken és szombaton afterpary zárja a rendezvényt, előbb az Anna and the Barbies, majd másnap a Maszkura és a Tücsökraj zenéjével.

MTI

Új hozzászólás