100 esztendeje alakult meg a Nemzeti Hadsereg

HungaryFirst küldte be 2019. 06. 09., v - 16:21 időpontban

„A francia kormány úgy gondolja, hogy bennünket nem támogathat. Talán ők nem tudják, hogy mi van itt Szegeden, hogy az utóbbi napokban mennyien jöttek ide segítségért és segíteni. A tiszteket, akik ide jöttek, elhagyni nem lehet. Én sem engedem. Kitartunk, kitartok- míg hazánkat vissza nem vesszük!” (Horthy Miklós)

100 ESZTENDEJE ALAKULT MEG A NEMZETI HADSEREG

-1919. június 9-én-

A Nemzeti Hadsereg ma 100 esztendeje alakult meg Szegeden. Horthy Miklósnak és vezérkarának mindössze két hónap kellett, hogy a serege meginduljon a Dunántúl-felé, hogy majd Budapestre megérkezhessen.

A Nemzeti Hadsereggel való legnagyobb probléma a valóság teljes elferdítése. Az 1945-től 1990-ig tartó szocialista időszak mindent megtett a „fehérek” befeketítéséért és a rendszer-változtatással bekövetkező, máig tartó időszak is adós maradt az objektivitással.

Ezért is tartjuk fontosnak a 100. évfordulón az ünnepi megemlékezést és a konferenciát. Ebben lesznek segítségünkre a neves történészek, hadtörténészek, biztonságpolitikai szakértők, szegedi kutatók, jogászok és még sokan mások is.

Soha eddig nem hallott információk és történelmi tények kerülnek a hallgatóság elé az előadásokon. És, hogy miért éppen július 6-án lesz e jeles esemény? Erre is választ fogunk kapni, mégpedig kielégítően. Rövidesen jönnek a részletek!

ADDIG IS ÍRD BE A NAPTÁRBA:

2019. július 6-án Szeged, Nemzeti Hadsereg!

Barátsággal és tisztelettel várunk!

 

100 esztendeje alakult meg a Nemzeti Hadsereg

 

Zetényi-Csukás Ferenc

Horthy Miklós Társaság

Új hozzászólás