Brutális állatkerti képek: a látogatók élőben nézhetik végig, hogyan pusztul el egy oroszlán!

Mákossüti küldte be 2019. 06. 11., k - 22:46 időpontban

Pár éve igazi sikersztoriként futtatta a nagyváradi önkormányzat a nagyváradi állatkert felújítását, azonban  kiderült, hogy az agyonreklámozott nagy EU-s felújítás pont olyan balkáni spekuláció, mint általában a Bolojan-band minden felújításnak nevezett akciója. A nemrég felújított váradi Zoo ugyanis ma egy kopár, elhanyagolt állat-elfekvő.

Brutális állatkerti képek: a látogatók élőben nézhetik végig, hogyan pusztul el egy oroszlán!
A csontsovány hímoroszlán a busás belépődíjat fizetett látogatók szeme láttára döglődik.

Nyugati árak, vad-keleti igénytelenség.

A sétányok kopárok, alig van fa az állatkertben, a tűző nyári napsütésben, „az árnyékmentes állatkertben” nemcsak az állatok kaphatnak hőgutát, hanem akár a látogatók is. Nem nehéz elképzelni, a nem „sivatagi” állatok a minden árnyék nélküli ketrecekben, a szűk helyeken milyen szenvedéseknek vannak kitéve.

Az üvegbetétes ketreceknél több helyen az üvegtábla megrepedt, szutykos, és senki nem javítja vagy cseréli le ezeket.

váradi Zoo koszos üveg betét
A mocskos üvegbetét több ketrec "éke"

Ami viszont biztosan kiveri a látogatóban a biztosítékot, az az, hogy jelenleg meg lehet szemlélni egy éppen döglődő, csontsovány hímoroszlánt. A szánalmas oroszlánnak minden csontja kiáll, csak fekszik, kínlódik, a látogatók meg a fotózzák.

Az egyik helyi állatvédő csoport szóvá tette a felháborító esetet, az állatkert vezetősége azonban most is hárít, amint azt válaszukban írják, a haldokló oroszlán, egy idősebb példány, akinek baj van a fogaival, ezért speciális táplálékra szorul, apróra vágott marhahúst kap. Ha kap. Ugyanis eddig még egyetlen látogató, szemtanú sem figyelt meg olyasmit, hogy az oroszlánt etették volna a nap bármely szakában. Ha beteg az állat, el kellene különíteni és kezelni, ám szemmel láthatóan ezt sem teszi senki. Meg kell emlékeznünk a két éve, hanyagság miatt elpusztult pár hónapos oroszlánkölyökről, a váradi ZOO akkori nagy kedvencéről.

kis oroszlán, aki elpusztult a váradi állatkertben két éve
A két éve elpusztult kis oroszlán.

A felelősök akkor is megkomponálták az alig hihető magyarázatot, amit persze senki nem hitt el. A kisoroszlán ugyanis megbetegedett, de lelkiismeretesnek nem nevezhető gondozói napokig nem vették ezt észre, vagy nem érdekelte őket igazából. Sajnos az is nyílt titok a városban, hogy az állatkerti gondozók között akad olyan is, aki részeges, hanyag, és aki a hírhedt váradi sintértelepről került oda. (Lásd. a Grivei utcai „kutyamenhelyet”, ahol az állatfóbiás Bolojan polgármester parancsára, horrorfilmbe illően irtották az utcán elfogott ebeket alig pár éve).

Brutális állatkerti képek: a látogatók élőben nézhetik végig, hogyan pusztul el egy oroszlán!
A tigris sincs jó bőrben és sántít is.

Ami nem kissé bizar, hogy információink szerint a nagyváradi Zoo-nak jelenleg nincs kinevezet, szerződéses állatorvosa! Ami már így önmagában is elég furcsa és törvénytelen. A hivatalos álltakerti válaszban, mellyel az oroszlán állapotára igyekszik magyarázatot adni Liviu Andrica igazgaztó szó esik holmi állatorvosi kezelésről, de hogy ki is végzi ezt, arról nem. Tehát ez is olyan kétes és homályos, mint a majomketrecek üvegfala!

Liviu Andrica igazgaztó hivatalos válasza

Egy szónak is száz a vége, a váradi Zoo egy elhanyagolt, lepukkant akármi, ahol a fogságban tartott állatok nem megfelelő körülmények kényszerülnek élni.

Aki pedig hátborzongató történeteket akar látni, most megnézheti a saját szemével hogyan pusztul el a látogatók szeme láttára „az állatok királya” egy olyan önkormányzat állatkertjében, ahol semmi nem az aminek mondják.

Nem tudni meddig fog ott kínlódni szerencsétlen pára, a természetes élőhelyükön a sebesült, öreg egyedeket a hiénák általában megöli és felfalják, így az nem szenved heteket, hónapokat, éveket. Váradon azonban másfajta kétlábú „hiénák” portyáznak, akiknek nagyon nincs helye a természet hasznos, biológiai láncában.

 

 

váradi Zoo, barna medvék

 

 

 

forrás: mvilagm.net

Új hozzászólás