Szijjártó Péter: A magyar állam Európa egyik legrégebbi állama

HungaryFirst küldte be 2019. 08. 23., p - 05:59 időpontban

A több mint ezer esztendős magyar állam Európa egyik legrégebb óta létező állama, ezért jár neki a tisztelet. Jó ha erre időről-időre emlékeztetjük magunkat és a “minket megleckéztetni akarókat” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden Egerben, a Szent István király emlékére rendezett városi díszünnepségen.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az elmúlt több mint ezer év megmutatta, hogy Magyarország és Európa csak akkor tud megmaradni, ha megőrzi “önmagát”, biztonságát, szabadságát, identitását és keresztény kultúráját.  Hozzátette, hogy a jövőre való célkitűzés nem lehet kevesebb annál, mint megőrizni Európát európainak, Magyarországot magyarnak. A magyar történelem azt mutatja, hogy lehettek bármilyen erősek is a megszállók, az “elnyomó ideológiák”, lehettek bármilyen túlerőben is a diktatúrák helytartói, a magyarok mindig kiálltak a szabadságukért és meg is védték azt – mondta.

Mi magyarok még mindig itt vagyunk Európa szívében, itt vagyunk egy ereje teljében lévő nemzetként, itt vagyunk az európai szabadság és az európai értékek védelmezőjeként...

– fogalmazott a miniszter.

***

A “részben látható, részben a sötétben bujkáló pénzügyi és politikai hatalmak” akarják azt, hogy Európa szabaduljon meg a keresztény európai identitástól, és az európai nemzetek feledkezzenek meg, hagyják maguk mögött a nemzeti identitásukat – fogalmazott a miniszter. Mindez nem értelmezhető másként, mint a “szabadságunkkal szembeni támadásként”- hangsúlyozta Szijjártó Péter. Hogyan lehetne szabadnak nevezni azt az országot, amelyet arra kényszerítenek, hogy adja fel nemzeti identitását, vallását, kulturális értékeit, történelmi örökségét vagy amelytől el akarják venni azt a jogot, hogy maga döntsön jövőjéről, arról, hogy ” kiket enged be, kikkel akar együtt élni, kikkel nem?”- tette fel a kérdést a politikus. A magyarok “szabadságharcosok”, meg fogják védeni a szabadságukat, meg fogják őrizni Magyarországot magyarnak – jelentette ki.

Megvédjük a határainkat, a templomainkat, a hitünket, a kultúránkat, itt egészen biztosan nem fognak olyan döntések születni, hogy a kereszténység jelképeit távolítsák el a közterületekről...

– mondta.

A kereszténységért, a magyar államért folyamatosan küzdeni kell! A jó döntések mindig akkor születtek meg, amikor a magyarság a Szent István-i utat választotta. Egészen biztosan jó döntés az erős, európai, keresztény, szuverén és szabad Magyarország útjának választása. Erre kötöttek szövetséget kilenc évvel ezelőtt, és ezt a szövetséget folyamatosan, lépésről lépésre, napról napra, választásról választásra megerősítették. Szijjártó Péter azt kívánta a magyar nemzetnek, hogy ezt a szövetséget a következő években is tovább erősítsük, ezáltal tovább tudjuk erősíteni a szabad, "Szent" István-i utat járó, erős Magyarországot.

 

MTI nyomán

Új hozzászólás