Gárdonyi Csilla aranyérmes az európai tájfutó kupán

HungaryFirst küldte be 2019. 09. 29., v - 09:16 időpontban

1300 és 1500 méter tengerszint feletti magasságban, de la Croix de Bauzon síközpontjában rendezték meg a Junior Európa-kupa egyik egyéni versenyszámát, a normáltávú versenyt. A meglehetősen meredek oldalak, az alpesi növényzet, a sűrű úthálózat, valamint a pályákon található alacsony ellenőrzőpontszám érdekes viadalt és nehéz útvonalválasztási feladatokat ígért, de magyar győztes született.

A nap legjobb eredményét Gárdonyi Csilla szállította, aki jóformán rajt-cél győzelmet aratott: az egyes pontra utolérte a két perccel előtte induló, sprint győztes brit Megan Keith-t; a pálya egyharmadánál, az első útvonalválasztásos átmenetet követően az élre állt; a második útvonalválasztást követően ráfutott a később hibapontos, négy perccel előtte induló, svéd Hanna Lundbergre is, majd a célba több, mint egyperces, magabiztos előnnyel érkezett.

Ifi fiúknál ismét szoros eredményeket hozott a nap: közel kétperces előnnyel, Romain Discher révén francia aranyérem született. Bujdosó Zoltán több kisebb hibával, de kiegyensúlyozottan versenyezve a 23. helyen ért célba a mezőny végére teljesen kiürült erőben, a fizikálisan kemény pályán.

 

Új hozzászólás