Izrael azt bombáz le, akit csak akar...

HungaryFirst küldte be 2019. 10. 20., v - 10:26 időpontban

Az 'iráni fenyegetés' nem csak alapvető jogot, hanem kötelezettséget is ró Izraelre, hogy azt bombázzon le, akit csak akar...

- az amerikai külügyminiszter szerint.

Mike Pompeo az Erdogannal való találkozás után azonnal Izraelbe repült, ahol Netanyahuval és a Mosad vezetőjével tárgyalt.

Izraelt nem korlátozhatják sem a nemzetközi határok, sem törvények, ha fenyegetve érzi magát és ebben mindig is számíthat az USA támogatására.

- mondta Mike Pompeo a fent említett találkozás után.

Az amerikai vezetés mindig is "nagyon világos álláspontot" képviselt a téren, hogy Izraelnek szabad kezet adjon az "iráni fenyegetés" bármelyik ágának levadászására a régióban és ezt valamiféle univerzális nemzetbiztonsági ürügy alatt tegye. - nyilvánította ki Pompeo a Jerusalem Postnak adott interjúban is.

Izraelnek alapvető joga van belemenmi olyan tevékenységekbe, melyek szavatolják népe biztonságát. Ez áll a középpontban, amit nemzetállamoknak nemcsak, hogy joguk, de kötelességük is megtenni.

- mondta.

Tudjuk, hogy ez egy olyan sarokpont, ahol Irán megpróbált fegyverrendszereket mozgatni Szírián keresztül Libanonba, ami viszont fenyegetést jelent Izraelre nézve és meg fogunk tenni mindent, amit csak tudunk, hogy biztosak lehessünk abban, meg van a kapacitásunk, hogy azonosítsuk azokat és kollektíven megfelelő válaszlépéseket tegyünk ezekre.

- jelentette be az amerikai külügyminiszter.

 

Ford: SBG Buddha; Vilaghelyzete

Új hozzászólás