Karácsony öt helyettest akar

HungaryFirst küldte be 2019. 10. 22., k - 14:02 időpontban

Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata valamint Kerpel-Fronius Gábor lesz várhatóan Karácsony Gergely helyettese, és még tovább bővülhet a stáb – értesült a Népszava. A balliberális lap jól értesült forrásokra hivatkozva azt írja: Karácsony öt helyettessel számol majd, míg a kabinetfőnök Balogh Samu várostervező lesz.

Nem bízza a véletlenre a főváros vezetését, legalább öt helyettest választ maga mellé.

A DK-MSZP-Momentum ölelését biztosan magáénak tudó Karácsony saját pártjából eddig még nem nevezett meg senkit, akit alkalmasnak gondolna helyettesi pozícióra. Amennyiben Kerpel-Fronius elfogadja a jelölést, akkor az angyalföldi körzetben, ahol nyert, időközi választást kell kiírni. A momentumos egyébként is csak “külsős” helyettes lehetne, csakúgy, ahogyan a negyedik és az ötödik helyettes is.

A Momentum és a többi „ellenzéki” párt úgy viselkedik, mint a legrosszabb anarchista csőcselék. Pilhál Tamás akkori írásában felidézte:

A pártelnöke meg a kis Donáth tavaly decemberben füstbombával hajigálta a rendőröket.

Miután a tüntetők bántalmazták a köztévé újságíróit, Fegyőr cinikusan közölte: ez a tüntetések velejárója. (A Momentum szerint tehát „bármilyen eszköz megengedett” a támadáshoz – nekünk viszont védekeznünk is tilos.)

Az „ellenzéki” haverjai kocsmai ribilliót rendeztek a Parlamentben, lezárták az elnöki pulpitust, őrjöngtek.

Berontottak a köztévébe, a földre vetették magukat, pókemberkedtek, csóró portásokkal dulakodtak, hepciáskodtak.

A Momentum meghirdette: felül kell vizsgálni, hány lakás van „fideszesek” kezén, és vissza kell tőlük venni.

A Buzinkay nevű momentumos megfenyegette a kormánypárti újságírókat, hogy ha Fegyőr-kormány alakul, börtönbe kerülhetnek.

Maga pedig agyhalottnak, aztán provinciális hőbörgőknek csúfolta a magyarokat – most meg a véleménycikkemen szörnyülködik.

Tüttő Kata (korábbi) élettársa, a milliárdos Leisztinger Tamás hatalmas ingatlanvagyonnal bír, de a képviselőnő saját vagyonára sem panaszkodhat. Idén januárban beadott vagyonbevallása szerint fele részben tulajdonosa egy 74 négyzetméteres hegyvidéki (XII. kerület) ingatlannak, ugyanilyen arányban birtokol egy 53 négyzetméteres, és negyedrészben egy 112 (!) négyzetméteres lakást az I. kerületben. De ez csak a jéghegy csúcsa: a képviselőnő nagy kiterjedésű földterület birtokosa. Zala megye délnyugati részén, Nagykanizsán és attól délre, a magyar-horvát határ közelében összesen 11 településen rendelkezik termőföldekkel, amelyek összterülete meghaladja a 278 hektárt. Egy tavalyi agrárágazati felmérés szerint Zalában egy hektárnyi termőföld átlagos vételára – művelési ágtól függetlenül – 1,2 millió forint volt, vagyis ezek a földterületek összesen mintegy 330 millió forintos vagyont jelentenek, miközben az elemzés szerint a földterületek értéke – a lakóingatlanokhoz hasonlóan – folyamatosan növekszik.

Gy. Németh Erzsébet, a XV.kerület DK-s sztárja sosem rejtette véka alá, hogy leginkább azt szereti, ha mindenki azt csinálja, amit ő mond, így biztosak lehetünk afelől, hogy remek helyettesi gárdát választott maga mellé a regnáló főpolgármester.

 

PestiSrácok/Népszava nyomán

Új hozzászólás