Megérkezett a bosszú - 150 rakétát lőttek ki ma Izraelre

HungaryFirst küldte be 2019. 11. 13., sze - 16:10 időpontban

Miután tegnap éjszaka leszámoltak az Iszlám Dzsihád terrorszervezet gázai vezetőjével, válaszul a Gázai övezetből rakétákkal támadták meg a környező izraeli területeket.

Az izraeli hadsereg 6 órán át hagyta válasz nélkül a folyamatos támadásokat, majd újra légicsapás-sorozatot indított a palesztin Iszlám Dzsihádhoz kapcsolódó célpontok ellen.

A rakéták túlnyomó többségét a vaskupola védelmi rendszer ellenrakétái már a levegőben megsemmisítették. Tel-Avivtól délre, Javne város mellett azonban az autópályára zuhant egy lövedék, és egy autó vezetője könnyebben megsebesült. Íme a videó: https://www.facebook.com/watch/?v=1393738567451504

Televíziós tudósítások szerint az izraeli hadsereg tankokat szállít az ország déli része felé, egy esetlegesen elhúzódó hadműveletre készülve.

Közben délelőtt a Gázai övezetben tömegtüntetésen eltemették a hajnalban megölt Bahá Abu al-Atát.

Katonai szakértők szerint az Iszlám Dzsihádot váratlanul érte az izraeli lépés, és különösen a hadsereg birtokában lévő pontos információk, amelyek elvezettek a szervezet vezetőinek tartózkodási helyére, egészen az épületig, az abban lévő lakásig, sőt, a szoba meghatározásáig.

 

VilagHelyzete

Új hozzászólás