Vörös ámokfutás, választás után – szemben az igazsággal – Halásztelki anziksz

HungaryFirst küldte be 2019. 11. 13., sze - 19:35 időpontban

Arról sokat beszéltünk már, hogy a sajnos sajáthibás bukás után mennyi pénzt hagyott a Fideszes önkormányzat mindenütt, a visszatért vörösökre. Arról nagyon helytelenül nem esett szó, hogy ahol a kommunista bukott, ott mekkora káosz maradt, mit és hogyan síboltak el, és a választások után hogyan hazudik tovább a bukott elöljáró – nyomtatott sajtón keresztül… Nos, Halásztelek az egyik remek példa erre.

Mi is történt Halásztelken? A rendszerváltás után 16 évig Stoffán Antal volt, az akkor még nagyközség polgármestere. A várossá nyilvánítás előtt azonban, a Fidesz rossz személyi politikája okán ráindítottak egy akkor teljesen esélytelen jelöltet, így a jobboldali szavazatokat kettéosztva, a Fidesz tragikus tévedése miatt, a kommunista Szentgyörgyi József MSZP-s jelölt került a település élére. Nem sokkal e választás után, várossá nyilvánították a települést, és az akkori belügyminiszter, e várossá nyilvánítást Stoffán Antal polgármester érdemeként ismerte el. Tehát köze sem volt Szentgyörgyinek ahhoz, amit ma, bukását követően, saját lapjában hamisan állít. Mindezt azért volt fontos az alábbi két dokumentum közreadása előtt megemlíteni, mert nem csupán az világos kép, hogy a kormánypárt hány várost vesztett 2019-ben, de az is hozzátartozik ehhez képhez, hogy a bukott kommunista-liberális településvezetők mekkora hiányt, káoszt és rendezetlen helyzetet hagytak maguk után, tovább hazudozva addigi munkásságukról.

Különösen érdekes Szentgyörgyi önmosdató lapjában az a kitétel, miszerint a most győztes önkormányzat nem hajlandó velük, azaz az ellenzékkel együttműködni. Itt súlyos szereptévesztést állapíthatunk meg. Hiszen nem a vesztessel kötelező az együttműködés, hanem fordítva. (Mint az jól látható a fővárosban, a kommunista városvezetés győzelme után ők drasztikusan elzárkóznak az együttműködéstől. Egyetlen normális és morális példa Székesfehérvár, ahol konszolidáltan és zökkenőmentesen folytatódik a munka a korábbi városvezetés irányításával, mert ott az ellenzék is konstruktívan vesz részt a város érdekeinek és lakosságának szolgálatában.

Térjünk vissza Halásztelekre, ahol Szentgyörgyi, levitézlett polgármester lapjának megjelenése után, Szabó Tibor Fideszes polgármester is közzétette a város anyagi helyzetének jelen állapotát. Alább közreadjuk mindkét tájékoztatást. A valósággal ellentétes szocit, és a valóságot tükröző jelenlegit. Döntsön és gondolkozzék el a Kedves Olvasó.

A továbbiakban várjuk azoknak a településeknek a jelentkezését, ahol hasonló helyzet állt elő a választás után. Mert a tények sokkal többet mondanak el, mint a folyamatos és a csapnivalóan rossz kampány- kormánykommunikációban ezerszer leírt „Karácsony nem alkalmas” szóösszetétel. Ez visszájára fordulva figyelmeztető eredményt generált a nemzeti média irányítói számára október 13-án.

Szabó Tibor, a Fidesz által indított, és jelenleg hivatalban lévő polgármester Halásztelek lakosságához intézett tájékoztató levele:

TÁJÉKOZTATÁS

 

Tisztelt Halásztelkiek!

Mindenkinek tudnia kell, hogy az önkormányzat, a polgármester és a képviselő-testület a város lakosságának a pénzével gazdálkodik. Lehet jól, és lehet rosszul. Az „eredmények” viszont nehezen ítélhetők meg csak pozitívan, ha ez egy halásztelki mércével hatalmas hitel felvételét jelentette. Az átadás-átvétel kapcsán – ami október 24-én, csütörtökön történt – szembesültünk azzal, hogy a város költségvetése az év végéhez közeledve milyen helyzetben van:

A város nyilvántartott hosszú lejáratú hitelállománya 806 millió forint. A kastélyra felvett 600 millió forintos hitel lejárata 2027. év, azaz még nyolc évig fizetjük. 2018-ban 450 millió forint hitelt vett fel a Halásztelek az iskola bővítésére, aminek szintén 10 év a futamideje, azaz 2028-ig fizetjük. A hitel költségeit, azaz a havi törlesztést terheli még a 2,5%+BUBOR, amivel most 3,4% a kamat. A kamatokkal együtt 950 millió forintot fizetünk még vissza.

A szeptember 15-i adófeltöltés (iparűzési adó, ingatlanadó, súlyadó) után egy hónappal a város számlája (hitelkeret 150 millió forint): -115.272.098 forint. A folyószámla-hitel december 31-ig tart, addig fel kell tölteni 0 forintra.

Kifizetetlen és lejárt határidejű számlák összege: 46.219.114 forint.

Kifizetetlen ÁFA-tartozás: 21.681.000 forint.

A Fővárosi Vízművek Zrt. felé fennálló tartozás: 14.029.209 forint.

Piac építésére kapott előleg: 44.665.249 forint. Az összeg nincs elkülönítve. Amennyiben nem épül meg a piac 2019.12.31-ig, akkor ezt az összeget vissza kell fizetni.

Idáig a város költségvetési hiánya 241.866.670 forint és még 2 hónap van hátra az évből.

Ezen kívül létezik egy olyan követelés-állomány, ami megkötött szerződéseken alapuló kifizetetlen számlákat jelent, melyeknek a határideje idén lejár. Ezeknek a szerződéseknek a végösszege a részkifizetések miatt további számításokat igényel, hozzávetőlegesen 40 millió forint.

Az évből hátralevő két hónap várható kiadásai:

Novemberi és decemberi bérek és járulékai.

Novemberi és decemberi közüzemi díjak: gáz, villany, víz, csatorna, szemétszállítás, közvilágítás.

Novemberi és decemberi szerződés szerinti kötelezettségek: orvosi ügyelet, 3. háziorvosi körzet helyettesítése, a hitelek havi törlesztése, a városüzemeltetés költségei.

Az alakuló ülés október 28-án volt, a napi teendők mellett fokozott munkatempót kíván mindenkitől az év utolsó két hónapja. Kérem Önöket, legyenek türelemmel – a tájékoztatásra is kevesebb időt tudunk fordítani.

 

Tisztelettel:

Szabó Tibor polgármester

És a bukott Szentgyörgyi József, a tényektől és a valóságtól messze álló, utólagos, de súlyosan téves és a valóságot nem tükröző önértékelése:

Vörös ámokfutás, választás után – szemben az igazsággal – Halásztelki anziksz

 

 

Czeglédi Andrea

Új hozzászólás