Magyarországot semmilyen kár nem éri

Szőnyi József küldte be 2019. 11. 14., cs - 05:47 időpontban

Reagálás a tegnap délelőtti Mandíner, PestiSrácok, Reuters és az összes ballib média "Magyarország elfogadta az EU büntetését. A büntetés összege meghaladja az 500 milliárd forintot, ami az ország GDP-jének több mint 1 százalékát teszi ki." témájú írásaira:

MTI - OS Közlemény: 2019. november 13., szerda

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - Magyarországot semmilyen kár nem éri, az ellenzék vádaskodása a szokásos politikai hisztériakeltés - reagálás a Jávor Benedek által indított álhírekre.

Magyarországot semmilyen kár nem éri, hazánk egyetlen uniós forrást sem veszít el, hiszen a forrásokat 110%-kal túlvállaltuk. Ezt azért tettük, mert tisztában voltunk vele, hogy Brüsszelnek minden egyes tagállamban vannak kifogásai. A Brüsszel által kifogásolt programokat a magyar kormány magyar költségvetési forrásból finanszírozza. Ez az eredeti terveknek megfelelően a 110%-os költségvetés 10%-os keretén belül marad. A többi programra az uniós költségvetés 100%-ban lehívásra kerül. Az ellenzéki képviselők vádaskodása csak a szokásos politikai hisztériakeltés. Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

 

Szőnyi József

Új hozzászólás