Szabó Tímea várbörtönről és munkatáborokról képzelgett...

Kovácsi Sándor küldte be 2019. 11. 21., cs - 06:26 időpontban

Szabó Tímea, a Párbeszéd női társelnöke ismét meghökkentő felszólalással rukkolt elő a Parlament ülésére. Ezúttal várbörtönről és munkatáborokról képzelgett.

Először is elmondta, hogy megkönnyebbülve olvasta a házszabályok szigorításáról szóló fideszes javaslatot, mert ahogy fogalmazott:

Kövér László módosításai nyomán simán megtehették volna, hogy rögtön egy munkatáborba küldenek minket, vagy akár itt, a Parlament alatt építenek valami várbörtönszerű képződményt és akkor oda esetleg bezárnak…

Hende Csaba szavait kiforgatva Szabó Tímea felszólította a Fidesz képviselőit, hogy vonják vissza a javaslatukat és nyújtsák be úgy, hogy „kössenek malomkövet az ellenzéki képviselők nyakába, aztán dobjanak minket a tengerbe! Hát ne szórakozzunk ilyen látszatmódosításokkal! Hát akár a Duna szélére is állíthatnak minket, és akkor sokkal gyorsabban elintézzük ezt az egész dolgot.”

Szabó Tímea szerint a világ minden parlamentjében megengedett a bekiabálás, a Fidesz pedig összekeveri az illemtanórát az alapjogokkal. A szólásszabadságot nem lehet csak úgy korlátozni – mondta.

 

 

Új hozzászólás