Kálmán Olga fizetése miért egy milla?

Kovácsi Sándor küldte be 2019. 12. 03., k - 05:50 időpontban

Karácsonyék egy újságíró közérdekű adatigénylésére kénytelenek voltak kiadni, hogy Kálmán Olga egymillió forintot kap a Városházán havonta. Karácsony Gyurcsány-párti helyettese, Gy. Németh Erzsébet ezután egy Facebook-posztban név nélkül, olyan megfogalmazásban, hogy lehetőleg ne lehessen felismerni, a pozíciókat és a hozzá tartozó összegeket megírta. Miután az Origo tegnap nyilvánosságra hozta, hogy Cs. Kádár Péter posztja alapján Kálmán Olga fizetése egymillió forint, Gy. Németh próbál úgy tenni, mintha nem titkolni akarta volna az összeget, ebben a balliberális propagandamédia a partnere. Ráadásul Karácsonyék a közérdekű adatigénylésnek csak részben tettek eleget, azt ugyanis nem írták meg, hogy mi Kálmán Olga munkaköri leírása. Mit kell tennie ezért az elképesztően magas összegért, ami többszázezerrel magasabb, mint Gy. Németh másik tanácsadójáé? Az Origo kérdéseire most már több, mint két hete nem válaszolnak.

Ahogy arról az Origo beszámolt, az amúgy baloldali Cs. Kádár Péter újságíró közérdekű adatigényléssel fordult a Fővárosi Önkormányzathoz, mert arra volt kíváncsi, hogy Kálmán Olga pontosan mit csinál ott, és mennyit kap ezért a tevékenységéért.

Cs. Kádár Péter a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a választ, amit állítása szerint a Fővárosi Önkormányzat küldött:

Kálmán Olga munkavállaló munkaszerződés szerinti munkaköre kulturális tanácsadó. Alapbére bruttó 1 000 000 Ft. Nevezett személy a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes irányítása alatt látja el munkáját. Tisztelettel: Számadó Tamás főjegyző

 

Origo nyomán

Új hozzászólás