Fehér István: Magyarnak lenni Felvidéken

HungaryFirst küldte be 2019. 12. 11., sze - 05:37 időpontban

„Milyen Felvidéken magyarnak lenni? Semmivel nem nehezebb, mint Magyarországon, sőt, Felvidéken antiszemita, rasszista megbélyegzés nélkül meg is lehet nevezni az ellenséget” – mondta Fehér István, szlovák állampolgárságától megfosztott felvidéki magyar.

Van azonban egy nagyon nagy probléma, amely az elszakított országrészek népét rendkívül súlyosan érinti.

A felvidékiek, éppen úgy, mind a délvidékiek, erdélyi, vagy Kárpátalján élő testvéreink, nem tudnak az anyaországba kapaszkodni, ugyanis Magyarországon nem beszélhetünk nemzeti kormányról. „Milyen kormány az, ahol maffiózók és ügynökök vannak?” – tette fel a kérdést Fehér István.

A "rendszerváltás" után, az első miniszterelnök kezében volt a lehetőség, hogy a Trianon után kialakult szerencsétlen helyzetet rendezze, ám nem tett semmit. Amikor Csehszlovákia szétvált, senki nem emelte fel a szavát a felvidéki magyarokért, a csonka Magyarország elmulasztotta benyújtani a számlát, hiányzott és ma is hiányzik a felelős magyar hozzáállás. A kommunista rendszer után megválasztott első miniszterelnök nagyot hibázott. Felkínálták Kárpátalját is, ám Antall József nem élt a lehetőséggel. Fehér István előadását az alábbi felvételen megtekinthetik.

Trianon óta nincsenek nemzeti érzelmű, jó politikusaink, hibák sorozatát szenvedi el a nemzet. Nem is kell történelmi távlatokban visszatekinteni. Az elmúlt 24 évben hány miniszterelnöke volt Magyarországnak, akire azt mondhatjuk, hogy pozíciójának betöltésére alkalmas volt?

Talán Orbán Viktor Brüsszellel vívott harcát lehet megemlíteni, a nemzetért tett lépései azonban említést sem érdemelnek...

Ünnepeink sorába beiktatták a hanukát. Mi közünk van hozzá?

Miért hír az ma Magyarországon, hogy Budapesten megrongáltak egy menórát? Nem rasszistázni és antiszemitázni kell, ha valaki őszintén kimondja az igazat...

Sajnos a felvidéki magyar is oda jutott, hogy azt mondják rá, szélsőséges. A baj a többség hozzáállásában van. Az értékrend pedig teljesen feje tetején áll

Ma a megoldáshoz radikális eszközökre van szükség. Nincs mitől félni, tótok különben is alig vannak. Amíg azonban az anyaországban nincs igazi nemzettudat, a kint rekedt magyarság halálra van ítélve – mondta el többek között Fehér István, a “Magyar tudatosság a XXI. században” című konferencia előadásában.

 

Új hozzászólás