A magyargyűlölő román aktivista magyar nyelvű Facebook-oldalakat jelentget

Szőnyi Balázs küldte be 2019. 12. 13., p - 21:04 időpontban

A mániákus magyargyűlölő Dan Tanasa már a magyar facebook oldalak miatt is feljelentést tesz. A Kovászna megyei tanács elnökét azért jelentették fel, mert kizárólag magyar nyelven kommunikál a közösségi oldalán. A Dan Tanasă által bejegyzett Méltósággal Európában Polgári Egyesület (ADEC) tavaly novemberben fordult a diszkriminációellenes tanácshoz, sérelmezve, hogy Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kizárólag magyar nyelven kommunikál a közösségi oldalon, ezáltal hátrányosan megkülönbözteti a román állampolgárokat, megfosztja őket az információhoz való hozzáférés jogától. A testület közel egy év után döntött az ügyben, és megállapította, nem áll fenn a diszkrimináció ténye, a román állampolgárok jogai nem sérülnek, mert Tamás Sándor magánszemélyként, saját Facebook-oldalán oszt meg tartalmakat - írta a szekelyhon.ro erdélyi magyar hírportál.

Már meg sem lepődünk a hasonló feljelentéseken, egyértelműen az a szándék, hogy a magyar embereket elbátortalanítsák még abban is, ha anyanyelvükön hoznak létre saját oldalt a Facebookon.

– szögezte le érdeklődésünkre Tamás Sándor. Hozzátette, még az sem biztos, hogy az ügy ezzel lezárult, hiszen a feljelentőnek van a kiközléstől számítva 15 napja a fellebbezésre, már volt precedens arra, hogy a bíróságon elmarasztaló ítélet született a különben egyértelmű ügyekben. A háromszéki politikus ismételten felszólította a jelentgetőt, hogy inkább méretkezzen meg a választásokon, induljon el a megyei tanácselnök mandátumért, vállalja nyilvánosan elveit, tetteit.

Kerüljön végre napfényre, előtérbe ő is, induljon el a választásokon, sokkal elegánsabb lenne, mint így, amikor a mások háta mögé bújva, ismeretlen forrásokból származó jövedelmekből fedezi a tevékenységét...

– mondta a háromszéki politikus.

Új hozzászólás