Medgyessy Péter szerint Szél Bernadett lenne a legalkalmasabb miniszterelnöknek

Kovácsi Sándor küldte be 2019. 12. 26., cs - 16:01 időpontban

A kormányról és az ellenzékről is sok kritikai észrevételem van – jelentette ki Medgyessy Péter, hazánk korábbi szocialista miniszterelnöke, majd hozzátette, hogy szerinte az októberi önkormányzati választásokon egy egészséges folyamat kezdeteként érte el eredményeit az ellenzék. Medgyessy arról is beszélt, hogy szerinte nagy hiba lenne az ellenzék részéről, ha Karácsony Gergelyt építenék fel miniszterelnök-jelöltnek.

Meg kell tartani a fővárost és fel kell építeni olyan embereket, akik képesek az országot igazán vezetni...

– jelentette ki a korábbi kormányfő. "Van egy igény az emberekben, hogy egy új fajta megközelítése legyen a politikának és ezt a nők jól testesítik meg." – vélekedett a politikus azzal kapcsolatban, hogy korábban többször kijelentette, szerinte Szél Bernadett lehet Orbán Viktor alternatívája. Medgyessy hozzátette kritikaként, hogy bár jó véleménye van a korábbi LMP-s politikusról, azért „az utóbbi időben keveset mutatott”.

"A Jobbik egy eléggé radikális, de alapvetően azért szalonképes párttá vált." – jelentette ki Medgyessy Péter hozzátéve, hogy ha van egy közös cél, – mint például a kormányváltás – akkor velük is össze kell tudni fogni.  A hazai politikai berendezkedéssel kapcsolatban a korábbi szocialista politikus azt mondta: „ez egy autoriter rendszer, mert nem lehet azt mondani, hogy Magyarországon nincs demokrácia, de azt sem lehet mondani, hogy demokrácia van”.mandiner nyomán

Új hozzászólás