„Mi fölzárkóztatás és mi szegregáció?”- Gyöngyöspata drámája

HungaryFirst küldte be 2020. 01. 14., k - 05:59 időpontban

A miniszterelnök úr szavai Gyöngyöspata kapcsán megindítóak voltak számomra. Tudom, nekem, mint cigány származású embernek nem volna szabad ezt pozitívan értékelni, hisz bármikor rám küldhetik a híres cigány vezetőink a jogvédőket, Brüsszelt, Soros megfigyelőket, meg az anyjuk kínját is és elkönyveltethetnek rasszistának. Volt már rá példa. Az ügyemben Isten ítélkezett igazságosan, hisz volt, aki már meghalt, volt, aki súlyos beteg lett, volt, akit menesztettek az állásából (hogyan lett egy korrupt rendőrkapitányból szánalmas földönfutó – ez egy másik írás lesz).

Szóval csínján kell bánnom a szavakkal.

Gyöngyöspata. Jó pár év óta ismerjük országosan ezt a települést. Ott mindig történik valami. De soha nem jó dolog. Nem értem mire való ez. Van egy rakás – sajnos hasztalan, társadalom margóján élő – ember, akinek önmagától nem jutna eszébe, hogy sajtó hírekben szerepelgessen. De mindig akad egy agyoniskolázott, önmagát kitanultnak mondó rafinált, sátán fattya cigányember, aki hírnevet, pénzt kaszál a „szerencsétlen, hülye” népén. Nem nevezek meg senkit, mert akit érdekel a téma, tudja, hogy 20-30 éve ugyan az a korrupt balliberális mocsok banda tartja a kezében a cigány ügyet. Nem vagyunk képesek kinőni sem mi magyarok, sem mi cigányok ezt a bandát. Egyszerűen nem megy. Félünk, vagy éppen nem érdekel.

Megkapják a kártérítést azok a családok, akik életükben nem láttak ennyi pénzt egyben. És mi fog történni? Mi fog történni ott, ahol még a legkisebb is tudja milyen az aktuális dizájner drog, hogy az uzsorás minden napos vendég, ahol a családon belüli erőszak egyszerű napi rutin, ahol egy lányt már 16 évesen kétszer felcsináltak, ahol a tetű házi kedvencnek minősül a téli időszakban, ahol némely házban azt sem tudod seggel vagy háttal menj be. Ahol 11-kor még nem keltek ki az ágyból, ahol egy ezresért azt mondják a hvg-s munkatársnak, amit szeretne. Ahol a cigányok bőrével cigányok kereskednek. Ahol a gyereklány potenciális prostituált jelölt. Ahol a gyerekek nem játszanak, hanem hallgatóznak, és másnap egymással eljátsszák azt, amit hallottak. Ahol egy gyerek simán labdázik egy kutyafejjel, amit fél órával előtte vágott le, miután megkínozta a kutyát.

Mi fog történni a kártérítés után? Fölzárkózik a patai szegregátum?

Nem! Elmondom mi fog történni. Leadják a sápot az „ügyintézőknek”, kimegy pár hvg-s munkatárs és rtl-es, csinálnak egy ezresért interjút valamelyik „áldozattal”, aki éppen nincs agyon cuccozva és még használható. Lesz egyszer-kétszer dínomdánom, habzsidőzsi és minden megy tovább, ahogy eddig. Az országot megint rasszistának kiáltják ki, élén a miniszterelnökkel és az egész kormánnyal.

Megint kapnak az integrációval foglalkozó kormányzati projektek irányítóhatósági ellenőrzést, kirúgnak egy csomó hasznos embert. A civil szervezetek megint röhögnek rajtunk, projekteseken egy jót és vérszemet kapnak. És vérszemet kap egyre több cigány vezető és szervezet is. Hopp, ebben a témában még mindig van lóvé. Úgy látszik kimeríthetetlen.

És mondjuk, nehéz ott nem szegregálni, ahol a lakosság 90%-a cigány, a maradék 10 % elcigányosodott magyar. Vagy éppen a magyarok kiíratják a gyereküket az iskolából, és két településsel arrébb buszoztatják, vagy hozzák-viszik nap, mint nap. Hát igen! Ez egyre keményebb lesz. A jelenlegi cigány politika, a híres Firosz szerveződés, nem kormány és nem magyarbarát politikát folytat. A fellendülő cigány nacionalizmus egyre erősebb hazánkban, és a környező országokban. Ez tény, és kell(ene) vele foglalkozni!

Az a baj, hogy ezt az írást nem olvassa az a réteg, akivel kellene foglalkozni, aki a szívem csücske. Akik a véreim, és akik a legkiszolgáltatottabbak. Nem tudok hozzájuk menni, velük beszélgetni, nem tudom nekik elmondani, hogy ez a patai ügy mennyire káros nekik, mennyire káros nekem, vagy az ország bármely pontján élő cigányra nézvést. És mennyire káros a magyar lakosságra, azokra, akik annak idején befogadtak minket. Nem tudom elmondani annak a bírónak – hogy verje meg a Jóisten! – mekkora bajt csinált.

Lesz a patai cigányoknak egy kis mulatozás, lesz az uzsorásnak nagy autója, lesz a cigány politikai szereplőknek egy kis hírneve és egy utalás valahonnan… Az ország pedig elindult lefelé.

Hány Szlovákiában élő magyar gyerek szenvedett ebben a pillanatban hátrányt a származása miatt? Hány kárpátaljai magyar gyerek ül a fűtetlen iskolában, hány romániai magyar gyereket rúgtak most fejbe a román gyerekek, hány vajdasági magyar gyerek beszél jobban szerbül, mint magyarul, csak hogy ne szenvedjen hátrányt? Nyugaton éppen hány muszlim gyerek kurvázza le a kendő nélküli 12 éves német, francia, belga, holland stb. szőke kislányt. Igen, a nemzetállamok szétrombolása ilyen szinteken kezdődik. Most a patai magyar gyerekek mind rasszisták, mind bújjanak el. Ki lett mondva rájuk az ítélet. Nyelni kell újra vagy már pont megért a cselekvésre az idő? Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy bár a migrációs nyomás növekszik, vagy épp a rendőrök valaga fázik a határon – van nekünk belső migrációs problémánk, amit csak és kizárólag válogatott emberek, válogatott szervezetek tudnak megoldani és egy séma mentén. Nem állapot hogy a fölzárkózás ügyét ahány intézmény, szervezet van ebben az országban, annyiféleképpen próbálkozik megoldani, és tömegek gazdulnak meg a pályázati pénzeken – de fölzárkózás sehol! És most vulgáris leszek, de próbálkozni a kutyák szoktak. Próbálkoztunk már eleget, kapott már minden csillivilli ember, civil szervezet esélyt, de minden csak egyre rosszabb. A Belügyminisztérium jó lépés, most már csak egy és csak egyetlen egy, szakértők által kidolgozott séma szükséges. Abba elsőként gyorsan írjuk bele, hogy kötelesség is van, nem csak jog.

Amúgy hol vannak a Máltaiak? Mit mondanak erre? Hol vannak a papok, a lelki gondozók, akik kimennek oda és a feszültséget csillapítják? Hol vannak a diagnózisok, meg a gyógyszer? Jaaa? Az nincs…

Kell egy csapat, aki nem ígér, hanem cselekszik.

 

(szaffi)

Új hozzászólás