A magyar lánycsapat megnyerte a segoviai kard-világkupaversenyt

Szőnyi Balázs küldte be 2020. 01. 19., v - 21:00 időpontban

Nem úgy sikerült a leány kardozók segovai junior-világkupaversenye egyéniben, ahogyan tervezték: a legtovább az a Szűcs Luca menetelt, aki a legutóbbi három vk-viadalon két ezüst- és egy aranyérmet nyert. Spanyolországban a török Nisanur Erbil parancsolt neki megálljt a nyolc között szombaton.

Vasárnap csapatban javíthattak a lányok, és javítottak is! Az ifjúsági olimpiai bajnok, a felnőtt-világranglista 12. helyén álló Pusztai Liza hiánya ellenére is győztek a hölgyek. A Battai Sugár, Keszei Kíra, Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni alkotta egység a nyolcaddöntőben Nagy-Britannia csapatát 45:26-ra, majd a törököket 45:39-re győzte le. Következett a bolgárok elleni elődöntő, amely elképesztő hullámvölgyeket hozott, ám Battai és Szűcs vezérletével összejött a 45:40-es siker. Az amerikaiakkal szembeni döntő nagyon sima, mondhatni bravúros 45:27-es győzelmet hozott. Az pedig az aranyat jelentette a lányoknak.

Fantasztikusak voltak a lányok! Valami megcsípte őket, vagy nem tudom, mi történt, de a lényeg, hogy nagyon jó vívással értékes aranyérmet nyertünk!

− mondta a junior leány kardválogatott vezetőedzője, Gulácsi Ferenc a hunfencing.hu-nak.

LEÁNY JUNIOR KARD-VILÁGKUPAVERSENY, SEGOVIA Csapatverseny Végeredmény:

1. Magyarország (Battai Sugár, Keszei Kira, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca, válogatott edző: Gulácsi Ferenc, edzők: Dávid László, Ravasz Etele, Bódy István, Bódy Benjámin),

2. Egyesült Államok,

3. Oroszország

Új hozzászólás