Vajdaságban mindennapossá váltak a migráns betörések

Kovácsi Sándor küldte be 2020. 01. 21., k - 05:21 időpontban

A Vajdaságban mindennapossá vált, hogy a migránsok betörnek és elfoglalják a házakat, sütnek-főznek, befűtenek a tulajdonos költségén; átgázolnak a kerten és megfenyegetik a gazdát. Általában lakatlan házakat szemelnek ki, de olyan is volt, hogy kizártak valakit a saját házából. Az őslakosok jogai csorbulnak vagy nem érvényesülnek a mohamedánokkal szemben, ami egyébként a saría alapvetése. Százak várakoznak a határ túloldalán, Rábénál a legrosszabb a helyzet. A településen főleg idősek élnek, akik nem tudják megvédeni magukat – hangzott el az M1 Híradójában.

Az észak-bánáti Rábé faluban néhány napja egy helyi férfi házába zárták be magukat migránsok. Csak a szomszéd segítsével sikerült bejutnia saját otthonába. A határsértők már rendszeresen bejárnak a helyiek házaiba, ahol aztán otthon érzik magukat. Ott alszanak, főznek, az sem zavarja őket, ha megérkezik a tulajdonos. Van, akinél már többször is jártak. Az egyik háznak már minden ablakára és az ajtajára is rácsokat szereltek a bevándorlók miatt.

A helyieket egyre jobban aggasztja a helyzet. A vezetés próbálja javítani a lakosok biztonságérzetét. Minden postaládába bedobtak egy tájékoztatót, amin szerepel a rendőrség telefonszáma, hogy minél gyorsabban segítséget kérhessenek, ha szükségük lenne rá. Sokan azonban továbbra sem nyugodtak meg. A károk jelentősek. Amellett, hogy a migránsok betörik az ablakokat, feltörik az ajtókat és rengetek szemetet hagynak maguk után, a tulajdonosok villany- és a fűtésszámláját is megterhelik.

A településen kizárólag idősek élnek. Azt mondják, azért is félnek, mert nem tudják megvédeni magukat és tulajdonukat sem; hiszen nem mernek szembeszállni a jellemzően 18 és 35 év közötti, jó erőben lévő fiatal férfiakkal.”

Új hozzászólás