A britek különleges kapcsolatra készül az Orbán-kormánnyal

Kovácsi Sándor küldte be 2020. 02. 09., v - 10:20 időpontban

A Buzzfeed cikkére hivatkozva írta a Magyar Hírlap, hogy  Tim Montgomerie szeptember óta dolgozik Boris Johnson tanácsadójaként, kiemelt területe a társadalmi igazságosság. Az egykor újságíróként dolgozó Montgomerie szerint nagyon imponáló a magyar kormány előrelátása a liberalizmussal kapcsolatban. Johnson tanácsadója december 17-én járt Budapesten a Danube Institute meghívására, ahol egy, a brit választásokat elemző konferencián vett részt.

Montgomerie korábban kiemelten dicsérte a magyar családpolitikát is, és követendő példának nevezte a magyar kormány demográfia-ügyben tett erőfeszítéseit.

Montgomerie gyakran emlegeti egy lapon Trumpot, Johnsont és Orbán Viktort, ugyanis szerinte mindhárom politikus kulturális és gazdasági szolidaritásra törekszik. A tanácsadó úgy látja, hogy mindez összhangban áll a tradicionális konzervativizmussal, hiszen politikájuk középpontjában az individualizmus és az egyén boldogulása, jóléte áll, azaz a közszolgáltatások, a családok és a közösség megerősítése, amely a nemzetet előbbre valónak tartja a bevándorlóknál.

 

Borítókép: Budapest Business Journal

Új hozzászólás