<> Belföld | Hungary First

Belföld

  • Miért gondolhatják sokan, hogy az új rendelet a hajléktalanok ellen szól, őket akarja még jobban ellehetetleníteni, radikálisabb kifejezéssel üldözni? A kormány jelen álláspontja szerint segíteni, nem pedig büntetni akarja a hajléktalanokat, védeni őket a téli fagyoktól, lehetőségeket biztosítva számukra.

  • A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2018. október 15-i luxemburgi ülésén olasz kezdeményezésre nyolc tagállam, köztük Magyarország kérte a Bizottságot, hogy ismerje el a válsághelyzetet a cukorágazatban és léptesse életbe az ágazatot rövid- és középtávon stabilizáló intézkedéseket, így a magántárolási támogatás megnyitását.

  • Magyarország újjáépítése és a kereszténység című könyvében, amelyet Bangha kortársai a keresztény nemzeti megújulás kézikönyvének tekintettek, három nagy eszmetörténeti irányzatot (a liberalizmust, a szocializmust, és a kereszténységet) állít szembe egymással, s végül a kereszténységet látja egyetlen ­járható útnak a magyarság számára.

  • A jelenlegi LMP elnökének tökéletesen alkalmas. Ki más is léphetne a kreált kamuügyek tucatjairól korrupcióinfót tartó Hadházy Ákos és a fodrászra havonta többszázezer adóforintot költő Szél Bernadett örökébe, mint az MSZP-ből kiugrott, kissé butácska, de helyes pofijú Demeter Márta, aki igen szigorúan tud nézni a csúnya bácsikra a Parlamentben, ha kell…

  • A zárkában szigorú böjttel és imával kilencedet tartott Szent Mihály tiszteletére, kérve az erdélyi egyházmegye harcos védőszentjét, hogy szabadítsa ki fogságából. És a csoda ismét bekövetkezett: 1949. szeptember 29-én, Szent Mihály ünnepének estéjén váratlanul megnyitották cellája ajtaját, és ő valóban kiszabadult. Amikor 1951. augusztus 20-án az erdélyi ferenceseket internálták, előbb rövid ideig Máriaradnára, majd a háromszéki Esztelnekre került, ahol a népi gyógyászattal megismerkedve nemcsak a rendtársait, hanem a környékbeli falvak népét is éveken át gyógyította.

  • A HVG információja szerint már nincs fenn a neten a Mirotvorec nevű ukrajnai honlapon a magyar állampolgársággal is rendelkező ukrajnai állampolgárok egy részének nevét és személyes adatait feltüntető lista. A névsor nyom nélkül tűnt el, most már csak egy keresőablak látható, amelyben név, illetve útlevélszám szerint lehet keresni -állítja a HVG, de persze ez nem igaz.

  • Ne felejtsük el továbbá azt a tragikus tényt sem, hogy ma a MTA még mindig a Glatz Ferenc-i történelemhamisítás útján jár, s a magyar történelmet ennek a hazug szemléletnek rendelik alá. A magyar általános iskolákban máig nem tanítják a honfoglalás kori magyar történelmet, s bizonyos megfelelési kényszerből sem Trianonról, sem a második világháborúról nem lehet az igazságot megtanulni a felnövő nemzedéknek. Minden más nép és nemzet emlékezhet, de a magyar nemzetnek ez részben vagy egészen tilos, mert más népek és nemzetek netán felháborodnának.

  • Összefoglalva: egyikünk sem római pápa, Csaba testvér. Sem Te, sem én. Neked és nekem nem azon érdemes tűnődnünk, mit csinálna Jézus, ha pápa volna. A mi témánk inkább az, hogy Jézusnak mi a véleménye arról a bizonyos harminc ezüstről.

  • Azt gondolná az ember, hogy tanulva az előző tragédiából, az már nem ismétlődhet meg. Azt gondolná az ember, hogy a szülők elmagyarázzák a gyerekeknek, hogy nem ugrálunk az út szélén, hogy vigyázunk az úttesten, körbe nézünk, eleve a szülők nem engednek 5 éves gyereket az úttest közelébe.

  • A mi jó Bíró Mariannánk úgy oldotta meg a jog által elé emelt bökkenőt, hogy egyszerűen átlépett rajta, nem vett róla tudomást. Gondolván, a hülye néző úgy sem tudja, miről van szó, ezért besózza az agyát, hogy a végén Kövér László legyen a fekete seggű. Az átlépős csel után jó Marianna elmondta, hogy szerinte miért tulajdonítunk annak jeleltőséget, hogy a magyar parlamentben ezeket a táblákat bemutatták.