<> Külföld | Hungary First

Külföld

  • Az AFP hír alapján a Daily Mail következetesen szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktor kormányát, de legalább Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes véleményét is idézték, aki szerint a gender nem egy szak, amit oktatni kell, hanem egy ideológia. Semjén azt is megemlíti, hogy gender-diplomával nem lehet elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

  • Ha már a plakátokról is ő köszön vissza Magyarországon, az a minimum, hogy a közösségi médiában is tartsa a kapcsolatot az átlagemberekkel - írja az Azonnali.hu. Sokan hollandul hálálkodnak neki a jelentés miatt, mások viszont egyszerűen áruló libernyáknak hívnak mindenkit, aki örül a hetes cikkelynek.

  • Az Avio News beszámolója szerint az eset még október 11-én történt, ám azt csak néhány nappal később rakták össze, hogy végül is mi történhetett. Ezek alapján úgy néz ki, hogy a karbantartó a munkálat során véletlenül aktiválta az F–16-os vadászgép 20mm-es Vulcano gépágyúját.

  • A “haladó” tanulók több olasz városban is igazi változásért tüntettek az oktatásban a Diákok Egyesülése, avagy a Tudás Hálózata országos olasz baloldali diákszövetség szervezésében, amely célja egy jobb világ megteremtése. Így nem meglepő, hogy a manifesztálók nem csupán az iskolai problémák miatt emelték fel a szavukat, hanem a kormány migrációs politikáját is kritizálták a migránsok befogadását követelve.

  • Markó Béla felszólalásában sérelmezte ezt a kioktatást, a bojkottot az RMDSZ által is többször alkalmazott obstrukcióhoz hasonlította. – Megjegyzem, tévesen, hiszen nem ugyanaz a plénumból való kivonulással jogszerűen, de feleslegesen hátráltatni a döntési folyamatot, vagy pedig bojkottálni valamit, az összehangolt elutasítás, a nyomásgyakorlás eszközeként.

  • Az új ENSZ főtisztségviselő a családja révén súlyos korrupciós botrányba keveredett még 2015-ben. Miután a fia, Sebastian Davalos ingatlanügyleteiről kiderült, hogy aggályosak sőt jogsértőnek lehetnek felmerült, hogy Michelle Bacheletnek le kell mondania posztjáról, amit az érintett határozottan elutasított.

  • A bevetés után a szír férfit sikeresen újraélesztették és jelenleg válságos állapotban intenzív osztályon ápolják. A rendőrség és a titkosszolgálatok bizonyítékokat találtak, hogy a férfi szalafista tanokat követ és szimpatizált az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

  • Egyes elemzők szerint Donald Trump csak az amerikai fekete szavazók rokonszenvének megszerzése érdekében hívta meg Kanye Westet. A találkozóról tudósító hírügynökség szerint "szürreális látvány volt még a mostani, nem szokványos Fehér Házban is". A tudósítás szerint maga az elnök is nyugtázta az esemény furcsaságát, és azt mondta: "ez aztán tényleg valami volt!".

  • Oroszország és Magyarország az együttműködés komoly potenciálját gyűjtötte össze – jelentette ki az orosz elnök azon a Kremlben megrendezett csütörtöki ceremónián, amelyen mások mellett Konkoly Norbert, Magyarország új moszkvai nagykövete átnyújtotta neki megbízólevelét.

  • Különleges és áldott pillanatok: 400 erdélyi magyar zarándok testvérünkkel együtt énekeltük el a Székely Himnuszt a vatikáni Szent Péter téren, közvetlenül a pápai kihallgatás után.