<> Malmö | Hungary First

Malmö

  • A Paradicsom című festményt 2012-ben készítette a saját magát kultúr-marxistaként jellemző fotóművész, Elisabeth Ohlsson Wallins, akit a XV-XVI század fordulóján élt német festőművésznek, a szász festőiskola alapítójának, Lucas Cranachnak az „Ádám és Éva" című festménye ihletett meg...

  • Svédország harmadik legnagyobb városában, Malmőben december 13-án rendezik meg a szokásos Szent Luca előtt tisztelgő körmenetet. Hagyományosan Szent Lucát, a fiatalon mártírhalált halt nőt egy szőke lány testesíti meg. Ez azonban sértő az újsvédekre nézve, így idén nemre, korra és énekhangra való tekintet nélkül bárki jelentkezhet Szent Luca szerepére. Fejezetek a svéd multikultiból.

  • MALMÖ. A Times nevű konzervatív napilap svédországi helyzettel foglalkozó riportjában arról ír, hogy Svédország napjainkban kettős arcot mutat: egyrészről a világ leggazdagabb és legfejlettebb országai közé tartozik, ugyanakkor a bandaháborúk, a robbantások és a szexuális zaklatások soha nem látott mértékben vannak jelen a svéd állampolgárok életében. Egyre gyakoribbak a rendőrség elleni támadások az országban.