<> elnyomás | Hungary First

elnyomás

  • Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet hétfőn felszólította Pekinget, hogy ismerje el a muszlimok „tömeges elnyomását” Hszincsiangban. Az AI új jelentésében, amelyben a táborokba internált emberek is megszólalnak, a jogvédő szervezet azzal vádolja Pekinget, hogy tömeges internálást, jogsértő megfigyelést, kényszerített politikai indoktrinálást és kulturális asszimilációt hajt végre...

  • Az 1956-os forradalmat követő kommunista megtorlás további részleteire derülhet fény, miután a Nemzeti Emlékezet Bizottsága a kegyetlenkedések több kiemelt pontját is tervezi megvizsgálni, és országos perkatasztert készítenek az időszakról — tájékoztatta a Magyar Nemzetet Máthé Áron, a bizottság elnökhelyettese. A leszámolásoknak eddigi ismereteink alapján több mint kétszázan estek áldozatul, tízezreket fogtak perbe és/vagy kínoztak meg.

  • Palesztina nem fogja elfogadni "az évszázad alkujának" nevezett megállapodást Izraellel, amin Washingtonnal közösen dolgozik és elveti az összes, mostanában propagált, "béketeremtőnek" nevezett fondorlatot, javaslatot. - ezt Palesztina Oroszországba delegált nagykövete közölte. Abdelhafiz Nofal Moszkvában egy sajtótájékoztatón beszélt és utalt erre a "furcsa agendára", amit béketervként akarnak beadni a világnak és az "évszázad megállapodásának" neveznek.

  • Titkos misszióra jelentkezett önkéntesként, így nem is számíthatott rá, hogy a 20. század egyik leghíresebb kivégzésének aktív részese lesz. Bár nem bánta meg, hogy tettével hozzájárult a gyűlölt rezsim bukásához, Ionel Boeru életét beárnyékolták az 1989. december 25-i események. Ötödik napja tartottak a forradalommá terebélyesedett tiltakozó megmozdulások, amikor a Teheránból hazatérő román diktátor százezres nagygyűlést hívott össze Bukarest belvárosába...

  • Bruno Le Maire, francia pénzügyminiszter szerint az Európai Unió csak úgy veheti fel a harcot a rivális szuperhatalmak ellenében, ha birodalommá alakítja önmagát. Sokat elárul az általa kívánatosnak tartott jövőről, hogy Amerikát és Kínát említette, mint rivális szuperhatalom, nem Oroszországot, és ez különösen annak fényében meglepő, hogy másról sem hallunk mostanában, mint hogy Oroszország el akar minket foglalni, az civilizációnkra tör, minden percben támadhat, de legalábbis befolyásol, érdekszférába von minket...

  • Két betegségtől szenved Európa: a tömeges bevándorlás miatt az európaiak otthona az egész világ otthonává válik, Európa pedig folyamatosan azt bizonygatja magának, hogy ez normális és működni fog. Ha nem működik most, mert az első generáció nem integrálódik, akkor majd működni fog a második vagy a harmadik generáció esetében.

  • A kárpátaljai magyarság bástyái eddig ellenálltak a sorozatos támadásoknak. Az ellenség több fronton is ostromol, gondolok itt első sorban az oktatási törvény 7. cikkelyére, az egyre szaporodó provokációkra és incidensekre, távlatokban a készülő kisebbségi és állampolgársági törvényre.

  • Az erdélyi magyarok helyzetét a Nyugaton dolgozó román vendégmunkásokhoz hasonlítja, a román kisebbségpolitikát pedig példaértékűnek tartja Victor Negrescu, Románia európai ügyekért felelős minisztere.