<> Angela Merkel | Hungary First

Angela Merkel

 • Egy német kutatóintézet azt állítja, hogy Németországban alapvetően nincs is munkaerőhiány, csak a fluktuáció magas. Az egészet csak a munkaadók híresztelik, hogy letörjék a béreket. Nem munkaerőből van hiány, hanem fizetési készségből. A bevándorlók pedig csak rontanak a helyzeten. Túlzottnak tartják a munkaadók panaszait a Hans Böckler Alapítvány kutatóintézetének (WSI) közgazdászai – írj a Die Welt.

 • Vlagyimir Putyint kedvelik leginkább a magyarok a nagyhatalmak vezetői közül. Donald Trumpot viszont sem szimpatikusnak, sem alkalmasnak nem látja a többség.

  Exkluzív Ténygyár-kutatás.

 • Az Orbán-Merkel sajtótájékoztató elején sikerült Merkelnek egy olyan nyelvbotlást produkálnia (3:30-tól érdekes), amivel ugyan elszórakoztatta Orbánt is egy pár másodpercre, de azért annyira nem biztos, hogy örülnünk kéne neki. Arról beszélt ugyanis a két ország közötti jó kapcsolatokat ecsetelve, hogy milyen jó, hogy a Balatonra ennyi német jár. Nos mindenki maga döntse el, hogy ez direkt nyelvbotlás volt-e vagy ennyire nem ismeri a kancellár asszony a földrajzot.

 • Semmire sem jutottak a vasárnapi brüsszeli migrációs minicsúcson a meghívott európai uniós vezetők. Nógrádi György szerint a brüsszeli minicsúcs elsődleges célja az volt, hogy megmentsék Merkelt, a migrációs krízis megoldása csak másodlagos volt.

 • Újabb témával ismerkednek a németek a menekültválság kapcsán: a gyermekházasságokéval. Az iszlám világban természetesnek számító frigy európai viszonylatban kényszerházasságnak minősül, mivel a lányok fiatal életkora törvényileg zárja ki a házasságkötést.

 • Eddig egy bajornak sem sikerült, hogy német kancellár legyen. Markus Södernek talán fog. De először otthon kell bizonyítania. Őt senki nem hívta, hogy megszólaljon a vitában, mégis jött, és rögtön mindenki odafigyelt rá.

 • Franciaország csak egyik jellemző példa arra nézve, hogy Európa háborúban áll, de egy olyan háborúban, ahol Európa a politikai korrektség oltárán nem az állampolgárai érdekeit és életét védi, hanem az őt ellenségnek tekintő hadak jogain moralizál és azok jólétéről gondoskodik.

 • A magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi – mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap egy televíziós interjúban. Magyarország „bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát” uniós külső határa védelmével – mondta a kancellár az ARD német országos köztelevízióban késő este sugárzott interjúban.

 • Bármennyire is akarja ráerőltetni Európa népeire a szülőpárosa - Juncker és Merkel – a kvótát, a halvaszületett, gnóm fattyú senkinek sem kell. Kimondhatjuk, amit mi magyarok mindig is tudtunk és mondtunk: a migránskvóta egy elfogadhatatlanul ostoba agyszülemény. Olyan elképesztően vérlázító aljasság, amelyet minden józan gondolkodású, a jövőért, a gyermekeiért felelősséggel viseltető európai ember kapásból elutasít.

 • A bizalom nagyon jelentős bizonyítékát kapta meg Orbán Viktor magyar kormányfő az ország lakosságától a parlamenti választáson, és ezt "jó demokrataként el kell fogadnunk" - mondta Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.