<> Magyar Nemzeti Múzeum | Hungary First

Magyar Nemzeti Múzeum

  • Nagydíjat és egy arany fokozatú elismerést kapott a Magyar Nemzeti Múzeum a Sanghajban megrendezett AVICOM F@IMP 2.0 online multimédia fesztiválon, amelyen díjakat nyert a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Néprajzi Múzeum is...

  • Amikor a székely írás eredetéről esik szó egy akadémikus "tudós" dolgozatában, akkor joggal tűnik úgy, mintha nem tudna semmit a korai (honfoglalás-kori, vagy azt megelőző) székely/székelyrokon írásemlékeinkről. Ebben szerepe van az egyetemeinken folyó írástani oktatás színvonaltalanságának, amiből következően a szakemberek e téren felkészületlenül, vagy félrenevelve (a magyar őskultúrát és kutatóit megvetve) szabadulnak rá a világra.

  • A személyes találkozónkon megígérte, hogy a Tudományos Tanács foglalkozni fog a budapesti hun(?) jelvény jeleivel, amelynek tudományos igényű leírására szerződésben vállalkoztak vagy nyolc évvel ezelőtt, ám azt nem sikerült teljesíteniük.

  • Kénytelen vagyok módszertani kérdésekkel is foglalkozni, mert az a katasztrófasorozat, amit az akadémikus "tudomány" a székely írás származtatása terén az elmúlt száz év során előadott, nem indokolja az MTA elnökének önbizalmát. Azt bizonyítja, hogy az akadémikus áltudomány alkalmatlan módszerrel dolgozik.

  • Második világháborús tömegsírt találtak a Nemzeti Múzeum kertjében a felújításon dolgozó munkások - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum kedden az MTI-t.

  • ... a hun ékszer rombusz alakú jele egy "ku" szótaggal kezdődő hun istennevet rögzíthet. Amikor eddig eljutottam, az eszembe ötlött a Nyitray Szabolcs és Mübaraz Helilov egyik könyvében említett hun Khuar isten. Ezt az istent ismeri a szakirodalom, korábban is olvastam már róla, de a tantusz leeséséhez szükség volt az ismétlésre. A Khuar név valójában az úr szavunk hun kori alakja. A TESz akaratlanul is alátámasztja ezt, amikor az úr szavunk első előfordulásaként említi az Úrhida településnév legkorábbi, Hurhida alakját. Ez a szókezdő "h" a Khuar "kh"-jának maradéka.

  • Már százezren látták a Seuso-vándorkiállítást Magyarországon, a százezredik látogatót csütörtökön fogadták a kiállítás jelenlegi helyszínén, a miskolci Herman Ottó Múzeumban.

  • Kecskeméten, a Cifrapalotában mutatják be a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítását, a késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüst leletegyüttesét, a Seuso-kincset január 30. és február 18. között.

  • A budapesti AVE Kiállítóház ad otthont a Balatonszemes határában, négy esztendeje zajló tanszéki tervásatás legszebb leleteinek. A Mindszent titulusú pálos kolostor földfelszín alatt rejtőző részletei 2014 óta minden évben szolgálnak valamilyen különlegességgel.