<> Kovászna | Hungary First

Kovászna

  • A rendszeresen magyarellenes döntéseket hozó Brassói Táblabíróság jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a székely, a magyar és a megyezászlót a Kovászna megyei önkormányzat tanácsterméből, de a velük együtt adományozott német, izraeli és amerikai zászló maradhat. A kedden kimondott ítéletről a szélsőségesen magyarellenes Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) alapító elnöke, Dan Tănasă számolt be saját blogján.

  • A tervezet értelmében „Székelyföld lakossága önkormányzati közösséggé alakul” történelmi azonosságának kifejezéseként, polgárai esélyegyenlőségének biztosítása érdekében és a magyar nemzeti önazonosság védelmében.

  • Ne a magyar kormány támogatásait firtassák a Kovászna megyei román civil szervezetek, inkább szerezzenek finanszírozást a román kormánytól. A panaszosok ezt különösen fájónak találják, ugyanis idén van a centenárium éve. 

  • Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom. Információink szerint Háromszék megye (Kovászna) fővárosán kívül Kézdivásárhelyre és Csíkszék fővárosába, Csíkszeredára is tervezik nagyobb számú migráns csoportok letelepítését.