<> Csíkszereda | Hungary First

Csíkszereda

  • Ismeretlen tettesek levágták és eltüntették Erőss Zsolt hegymászó fekete márványból készült emléktábláját az erdélyi Oltárkő tetején, ahol a Hópárduc sziklamászó-karrierje kezdődött. Erős a gyanú, hogy Neamt megyei hegyi csendőrök voltak az elkövetők, akik a napokban egy hatalmas román zászlót tettek ki a Hagymás hegységben található 1156 méter magas csúcsra, így ünnepelve az ország száz éves centenáriumát.

  • 75 ezer lejes bírságot rótt ki a Hargita megyei törvényszék szerdán Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármesterre amiatt, hogy egy jogerős bírósági ítélet ellenére nem távolította el a székely zászlót a Csíki Játékszín előtti zászlórúdról.

  • Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom. Információink szerint Háromszék megye (Kovászna) fővárosán kívül Kézdivásárhelyre és Csíkszék fővárosába, Csíkszeredára is tervezik nagyobb számú migráns csoportok letelepítését.