Schöpflin: A Nyugat nem fogadja el azt, hogy a mi történelmünk más

HungaryFirst küldte be 2017. 11. 30., cs - 21:23 időpontban

Riportot készített Magyarországon az Euronews aktuálpolitikai magazinja. A műsorban elhangzottakra Schöpflin György, a Fidesz EP-képviselője az említett tévécsatorna egyik kerekasztal-beszélgetésében reagált.

Hazánkban forgatott az Euronews aktuálpolitikai magazinja, az Insiders. A riportban egyebek mellett elhangzott: Magyarország egyre inkább szembemegy nemcsak a brüsszeli intézményekkel, de több európai állammal is, a készítők pedig hangsúlyozták, hogy Magyarország nem hajlandó menekülteket befogadni annak érdekében sem, hogy részt vegyen a Görögországra és Olaszországra nehezedő migrációs nyomás csökkentésében. A riportban olyanokat szólaltattak meg, akik arról beszéltek: a magyar kormány apránként lebontja a demokrácia alapjait.

Az Euronews magazinjában – kissé egyoldalúan – bemutatottakra és arra az EP-vizsgálatra, amely azt szemlézi, hogy hazánk uniós alapelveket sértett-e, Schöpflin György, a Fidesz európai parlamenti képviselője reagált a csatorna egyik kerekasztal-beszélgetésében. A diskurzusban részt vett a holland Judith Sargentini is, az EP vizsgálóbizottságának tagja.

Schöpflin György a moderátor, Sophie Claudet kérdésére elmondta: kifejezetten örül az EP-vizsgálatnak, és véleménye szerint a jelentés a magyar kormányt fogja igazolni. A képviselő úgy fogalmazott: „Nem aggódom különösebben, a Fidesz tagjaként inkább elégedett vagyok.”

http://www.euronews.com/2017/11/24/discussing-hungary-s-democratic-deficit

Úgy fogalmazott: Közép-Európa soha nem válik Nyugat-Európává. „A Nyugat nem fogadja el azt, hogy más a mi történelmünk. A nyugat-európai országok Svájc kivételével gyarmattartók voltak. (…) Nekünk nincs gyarmati bűntudatunk, nem mi uralkodtunk India felett” – mondta, hozzátéve: Magyarország  a történelme során három birodalomhoz is tartozott, de ezt az állapotát nem fogadta el.

HungaryFirst!

Forrás: (Hiradó.hu)

Új hozzászólás