Látványtervek a legnagyobb projektekről, így alakúl át Budapest!

HungaryFirst küldte be 2017. 12. 03., v - 12:24 időpontban

Irodaházak, pláza, lakónegyedek, kiskereskedelmi egységek és luxus apartmanok is szerepelnek a jelenleg is zajló budapesti projektek között, amiről a legnagyobb fejlesztők a Portfolio Property Investment Forum irodapiaci szekciójában tartottak bemutatót. 7 perces villámprezentációkkal mutatták be, hogyan fog kinézni az általuk fejlesztett projekt, milyen tulajdonságai vannak az épületeknek és milyen várakozásaik vannak ezekkel kapcsolatban. A bemutatókat követően a közönség megszavazta az előadott projektek legjobbját. 

7 perces villámprezentációk keretében a legnagyobb fejlesztők bemutatták a jelenleg zajló projektjeik egyikét. Balástyai Márk, a Futureal projektigazgatója a várhatóan 2020-ra elkészülő Etele Plázafejlesztéséről beszélt. Az 54 ezer négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkező komplexum 200 üzletet, 3 retail szintet, szolgáltatói és mozi szintet, illetve 1300-1400 parkolót foglal magába.

 

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: Futureal


Szintén a XI. kerületben elhelyezkedő egy másik folyamatban lévő projekt a Mol székházaRatatics Péter a Mol Fogyasztói és Ipari Szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója mutatta be a megtervezett irodaépületet. A torony és pódium építészeti összekapcsolása érdekes vonalvezetést ad az épületnek, amely mintegy 28 emeleten, 2500 munkaállomást tud biztosítani, a jövőben itt dolgozóknak. 

 

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: molcampus.hu


Kovács Attila MRICS, a Horizon Development Managing Partnere a Szervita tér átépítéséről tartott prezentációt. Az utcakép átalakítása mellett, egy hétemeletes épület is fejlesztenek, amiben irodák, kiskereskedelmi egységek és a felső szinteken 3-400 négyzetméteres luxus apartmanok lesznek, amelyekkel a Platina LEED minősítést célozzák meg.

 

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: Horizon Development


Dr. Schrancz Mihály, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. fejlesztési igazgatója a BudaPart projektet mutatta be. A XI. kerületben zajló fejlesztéssel teljesen új arculatot kap a főváros ezen része. Az 54 hektáros területre 14-15 irodaházat és lakóházat terveznek, mintegy 1,1-1,2 milliárd eurós beruházás keretében. A 30 ezer embernek munkahelyet, illetve lakást biztosító területen hotel és kiskereskedelmi egységek is helyet kapnak. Az épületek kialakítását különböző tervezőirodák alkották meg, hogy ezzel biztosítsák az épületek egyediségét. Összesen 6 építési engedéllyel rendelkeznek az év végéig, az építkezés pedig már zajlik két lakóépületnél és egy irodaháznál.

 

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: BudaPart


Schőmer Norbert MRICS, a WING irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese a várhatóan 2018-ra elkészülő összesen 20 ezer négyzetméteres Skylight City projektről tartott beszámolót. A korábban Material Center néven ismert pláza a felújítást követően kereskedelmi egységeknek, külön bejáratú irodáknak és fitnesz központnak ad helyet. Mintegy 11 ezer négyzetméterre már kötöttek bérleti szerződést, így a maradék 9 ezer négyzetméter áll még szabadon.

 

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: WING


Simonyi Balázs MRICS, a CPI Hungary Leasing Director, a Váci úton elhelyezkedő Balance Office Parkot mutatta be. A négy fázisból álló fejlesztés első épületében már 100 százalékos a bérbeadottság, de az év végére az egész projektre, mintegy 95 százalékos bérbeadottságra számítanak.

 

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: CPI Hungary


Tóth Mariann a HB Reavis bérbeadási igazgatója szintén a Váci úti irodafolyosón épülő Agora irodaház-fejlesztésről beszélt. A két fázisból álló építkezés első része már folyamatban van, két épületet foglal magába mintegy 68 ezer négyzetméterrel, amelyek várhatóan 2019 második felére készülnek el. A második fázis során további három épületet fejlesztenek, amelyek elkészülése 2022 második felére várható. Az irodák mellett park, hotel, kiskereskedelmi és kényelmi szolgáltatások és parkolók is részesei a projektnek.

 

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: HB Reavis


A 7 projekt közül a közönségszavazás alapján a nyertes, a Horizon Development fejlesztésében a Szervita Square lett. 

Forrás: Exclusive Immo

Új hozzászólás