A magyar ma is lovas nemzet!!

HungaryFirst küldte be 2017. 12. 31., v - 12:52 időpontban

A lovas hagyományörző programok nélkülözhetetlen elemei a magyar kultúrának! - jelentette ki a földmüvelésügyi miniszter májusban a Hagyományok Hétvégéje elnevezésű rendezvény keretében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fogathajtó Bajnokság második fordulójának díjátadó ünnepségén, Jászboldogházán!- írta a HVG 

Fazekas Sándor kiemelte: a kormány fontosak tartja a hagyományörző programok,  ezen belül is a lovas rendezvények támogatását, ezek ugyanis részei a magyarság évezredes értékeinek és meghatározó elemei a nemzet identitástudatának! 

Jászboldogházán ezúttal 48 fogat mérte össze a tudását és ügyességét, mely jászkunsági rekordnak számít és országos összevetésben is ritkaságszámba megy annak ellenére, hogy örvendetesen gyarapszik és immár mintegy hatszázra tehető a hazai lovas versenyek száma - hangsúlyozta. Az ilyen versenyeken nem csak a rajthoz állók, de az érdeklődők száma is emelkedett az elmúlt években.

A rendszerváltás idején a sportlovak mennyisége alig haladta meg az 1300-at, ez a szám mára a Kincsem Nemzeti Lovas Programnak köszönhetően többszörösére nőtt: 4500 sportlovat tartanak ma számon hazánkban! 

A miniszter szerint a lovas hagyományörző programok nélkülözhetetlen elemei ma is a magyar kultúrának. A lovas hagyományörző programok nélkülözhetetlen elemei a magyar kultúrának!

Kép forrása: Magyar Mezőgazdaság

Új hozzászólás