Nógrádi György a Svédországi helyzetről...

HungaryFirst küldte be 2018. 03. 20., k - 12:50 időpontban

Svédországban a bevándorlók többsége dolgozni nem akar, integrálódni képtelen. A kertvárosokban élő őslakosság kerítéssel próbálja védeni javait és életét. A parlamenti választás fő kérdésévé vált a svédeknél is a nemzetbiztonság – mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő a Magyar Hírlapnak!

Nógrádi György a Svédországi helyzetről...

A magyar miniszterelnök Európában elsőként kapcsolt, milyen jövő vár arra az országra, amely teret enged a tömeges bevándorlásnak. Az idő őt igazolta. Éppen Stockholmban vagyok, azt tanulmányozom, hogy a kontinens talán legerősebb államában milyen katasztrófát idézett elő a migráció.

– reagált megkeresésünkre Nógrádi György, akit arról kérdeztünk, miként értékeli nemzetbiztonsági szempontból Orbán Viktor március 15-i, ünnepi beszédét.

A biztonságpolitikai szakértő leszögezte, okulnunk kell a svéd példából, a nemzetbiztonsági kérdések a következő svéd parlamenti választáson már minden mást felülírnak.

Első helyen azt említette, hogy tavaly Svédországban háromszáz fegyveres konfliktus történt a bevándorlók egyes csoportjai között, az év majd minden napjára jutott egy. Azonban a bevándorlók által a lakosság sérelmére elkövetett bűncselekményeket még a közösségi médiában sem szabad megpanaszolni, mert a migrációt támogató NGO-k feljelentéssel fenyegetik a magukat ilyen „rasszista cselekményekre ragadó” polgárokat.

Nógrádi kitért arra is, hogy a nagyvárosokban tömegesen zárnak be a kisboltok. Ha az épület ablakait legalább három alkalommal beverték, és az üzletet kirabolták, a biztosítók is csak horrorisztikus díjtételen vállalják a kockázatviselést.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a bevándorlók óriási többsége dolgozni nem akar, integrálódni képtelen. Ugyanakkor a feketemunka a migránsok kö­rében soha nem tapasztalt mértéket ölt, mivel így a segélyt is igénybe tudják venni.

Azokban az iskolákban, ahova tömegesen járnak muzulmán gyermekek, az oktatás színvonala látványosan lezüllött – jegyezte meg Nógrádi. Hangsúlyozta: a migráció hatalmas pénzeket emészt fel az állam költségvetésében, emiatt a nyugdíjkorhatárt hatvanötről hatvanhét évre kellett felemelni. A bevándorlók részére napi három órában összesen 525 óra nyelvtanulást biztosít az állam, ezt követően a gyerekek a hetedik osztályba kerülhetnek, a felnőttek pedig a munka világába, ám nagy többségük egyáltalán nem akar dolgozni. Malmőben például, ahol a kertvárosi részeken ismeretlen volt a kerítés, most mindenki azt épít, mert a bűnözés megállíthatatlanul terjed – figyelmeztetett a szakértő. 

(Magyar Hírlap)

Új hozzászólás