Öttusa Eb - Huszonöt-harminc országból várnak versenyzőket Székesfehérvárra

HungaryFirst küldte be 2018. 04. 05., cs - 16:12 időpontban

A szervezők reményei szerint 25-30 országból érkeznek majd öttusázók a júliusi Európa-bajnokságra, Székesfehérvárra.

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnöke az Eb csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a rendező Volán Fehérvár és a város is évtizedek óta erős pillére a sportágnak. Egyúttal emlékeztetett rá, hogy a nemzetközi szövetség a tavalyi, székesfehérvári junior világbajnokságot választotta az év legjobb versenyének, és annak a meggyőződésének adott hangot, hogy "jó kezekben lesz az Eb-rendezés is".
Kármán Sándor versenyigazgató azt mondta, jórészt a korábbiakban bevált létesítményekben rendezik meg a versenyt, egyedül a vívás kerül új helyszínre, a májusra felépülő Széna téri sportcsarnokba. Az úszásra a Csitáry G. Emil Uszodában, a lovaglásra és a kombinált számra pedig a Bregyó Szabadidő Központban kerül sor.
Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy a városban otthon van a sportág, a házigazda egyesület pedig nagy tapasztalattal rendelkezik öttusa világversenyek lebonyolításában, mind felnőtt, mind utánpótlás vonalon.
Legutóbb felnőtt Eb-t 2014-ben rendeztek Székesfehérváron.
Vörös Zsuzsanna, a MÖSZ általános alelnöke, a Volán Fehérvár öttusaszakosztály igazgatója elmondta, hogy a klub versenyzői jelenleg a felkészülés közepén tartanak, amelynek a végén reményei szerint "minden idők legeredményesebb Eb-jét zárják". A Volán Fehérvár versenyzője többek között az egyéniben és a válogatottal is világbajnok Kovács Sarolta, valamint a magyar csapattal ugyancsak vb-győztes Demeter Bence, aki a múlt héten második lett a Los Angeles-i világkupán, egy éve pedig a legjobbnak bizonyult az amerikai versenyen.    
Az öttusa nemzetközi mezőnye az év első hónapjaiban a  világkupa-sorozatban mérheti fel az erőviszonyokat, Kairó és Los Angeles után Kecskemét és Szófia lesz a házigazda, a vk-finálét pedig Asztanában rendezik júniusban. A székesfehérvári Eb-re július 17. és 23. között, majd az év fő versenyére, a világbajnokságra szeptemberben, Mexikóvárosban kerül sor.

https://debmedia.hu/sport/ottusa-magyar-ezust-es-bronz-a-ferfiaknal-los-angelesben/

 

(MTI)

Új hozzászólás