Magyar siker a nemzetközi lovasíjász bajnokságon

HungaryFirst küldte be 2018. 05. 04., p - 00:31 időpontban

Magyar bajnok született azon a nemzetközi lovasíjász bajnokságon, amit idén harmadik alkalommal rendeztek meg Jordániában.

 

Magyar siker a nemzetközi lovasíjász bajnokságon

 

Az áprilisi Ammánban megrendezett Al-Faris Nemzetközi Lovasíjász Bajnokságon 25 ország (többek között Magyarország, Franciaország, Törökország, Malajzia, Irán, Katar, Dél-Afrika, Dél-Korea) 48 versenyzője mérette meg magát ázsiai (koreai), európai (magyar) és keleti (arab/jordániai) versenystílusban. Céljuk, hogy megőrizzék és újjáélesszék a lovasíjászat kulturális örökségeit, amik mélyen gyökereznek az arab, az iszlám, az európai, az ázsiai, valamint a török hagyományokban.

Magyarország képviseletében Némethy Christoph, a Magyar Lovasíjász Akadémia SE vezetőedzője, valamint Maucha Levente, a szervezet egyik kiemelt tanítványa érkezett a versenyre.

Az összesítések alapján a legjobb versenyző Némethy Christoph lett, akit a román Mihai Cozmei és a svéd Emil Eriksson követett. A győzteseknek II. Abdullah, a Jordán Hasemita Királyság uralkodója is gratulált a helyszínen.  

 

Magyar siker a nemzetközi lovasíjász bajnokságon

 

E cím azonban nem csupán az én érdemem, hanem mindazoké, akik támogattak és hittek bennem. Külön köszönetet érdemelnek a magyarországi barátaim és a családom valamennyi tagja

- mondta Némethy Christoph a verseny után. Hazai versenypályán Némethy Christoph, valamint a Magyar Lovasíjász Akadémia SE további tagjai legközelebb július 5 és 8 között tűnnek fel az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon.

(képek: haowc.info)

(Blogstar)

Új hozzászólás