Magyar iskolába látogatott az ukrán miniszter

HungaryFirst küldte be 2018. 05. 11., p - 14:26 időpontban
Magyar iskolába látogatott az ukrán miniszter
Fotó: pmg.ua

Megérkezett kárpátaljai körútjára Volodimir Hrojszman május 11-én, a délelőtti órákban. Az ukrán minszterelnök Lilija Hrinevics oktatási miniszter kíséretében érkezett a megyébe.

A delegáció elsőként az Ungvári 10. Számú Dayka Gábor Középiskolába látogatott el, ahol a második osztályosok tanulási folyamatába nyert betekintést. Az óralátogatást követően kulturális programmal készültek az iskola tanulói.

A pmg.ua információi szerint az oktatási miniszter nehezményezte, hogy az intézmény dísztermében található anyák napi köszöntőt nem fordították le az államnyelvre. A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) nevében Kulin Judit elnökségi tag nyílt levelet nyújtott át Volodimir Hrojszmannak, melyben összesítették a kisebbségi oktatás kapcsán felmerülő problémákat, s az új oktatási törvény diszkriminatív pontjait.

Kulin Judit a Kárpátalja.ma megkeresésére elmondta, hogy a miniszterelnök ígéretet tett rá, hogy írásban küldenek választ a KMPSZ levelére, melyet hamarosan közzéteszünk honlapunkon.

(Kárpátalja.ma)

Új hozzászólás