Orbán Viktor néppárti vezetőkkel egyeztetett Szófiában

HungaryFirst küldte be 2018. 05. 16., sze - 22:52 időpontban

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az EU és a nyugat-balkáni országok csütörtöki szófiai csúcstalálkozója előtt, az Európai Néppárt (EPP) szerdai tanácskozását követően kétoldalú megbeszéléseken egyeztetett a testvérpártok vezetőivel európai kérdésekről - mondta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek szerdán a bolgár fővárosban. 

Orbán Viktor néppárti vezetőkkel egyeztetett Szófiában
Orbán Viktor miniszterelnök (j) megbeszélést folytat Sybrand van Haersma Bumával

Kifejtette: a kormányfő találkozott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetőjével. 

Régi barátjával, a Fidesz régi támogatójával" az európai politika aktualitásairól tanácskoztak - tette hozzá.

Havasi Bertalan közölte: Orbán Viktor tárgyalt a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) vezetőjével, Sybrand van Haersma Buma képviselővel, akivel megállapították, hogy hasonlóan gondolkodnak az EU előtt álló kihívásokról, a migrációról és a társadalmi alapértékekről. 

Európa jövője csak a keresztény kultúra megőrzésével képzelhető el

- szögezték le. 

A sajtófőnök tájékoztatása szerint Orbán Viktor tárgyalt Hrisztijan Mickoszkival, a konzervatív macedón VMRO-DPMNE párt vezetőjével is, akivel a Nyugat-Balkán európai integrációjáról beszéltek. 

A miniszterelnök megerősítette, hogy Magyarország támogatja Macedónia mielőbbi európai uniós csatlakozását - tette hozzá Havasi Bertalan.  

Orbán Viktor néppárti vezetőkkel egyeztetett Szófiában
Orbán Viktor miniszterelnök (b) megbeszélést folytat Hrisztijan Mickoszkival

MTI Fotók: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

(MTI)

Új hozzászólás