Semjén: a zarándoklat lelki erőmű

HungaryFirst küldte be 2018. 05. 19., szo - 19:37 időpontban

Lelki erőműnek nevezte a csíksomlyói zarándoklatot a hegynyeregben tartott szentmise után az MTI-nek adott nyilatkozatában Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök - helyettese, aki évről évre visszajár a zarándoklatra.

Az egyetemes magyarság gyűl össze Csíksomlyón évről évre felekezeti hovatartozástól függetlenül, azért, hogy megerősödjön magyarságában és keresztény küldetésében 

-mondta Semjén Zsolt, majd hozzátette: a prédikáció az élet védelméről szólt, és ezt azért is fontosnak tartja, mert úgy látja, talán soha nem volt annyi fiatal a zarándokok között, mint idén. 

Amikor ennyi fiatal van, különösen fontos a családalapítás kérdése, hiszen a magyar nemzet csak akkor tud megmaradni, ha gyerekek születnek, akik magyar nyelven, magyar kultúrában, magyar történelmi tudatban nőnek fel 

- idézta a miniszterelnök - helyettest az MTI.

Semjén Zsolt úgy vélte, hogy Csíksomlyó Európának is üzen. Megállapította: Európa sebezhetősége abban áll, hogy elveszítette a keresztény identitását, ezért tud az iszlám ellenállás nélkül benyomulni a kontinensre. 

"Csíksomlyónak az az üzenete, hogy akkor van megmaradás, ha megvan a kereszténységünk, a saját identitásunk, és az európai nemzetek büszkék az identitásukra. Ha a franciák büszkék, hogy franciák, a németek arra, hogy németek, a lengyelek, hogy lengyelek, mi pedig arra hogy magyarok vagyunk" - fogalmazott.  

A miniszterelnök-helyettes szerint a több százezres tömeg a román centenáriumi évben Romániának azt üzeni, hogy a magyarok meg akarnak maradni. 

A saját szülőföldünkön jogunk van megmaradni. Az anyám erdélyi, én itthon vagyok

- fogalmazott a politikus. Elismételte továbbá, hogy az erdélyi magyarság semmi mást nem követel Erdélyben, mint azt, amit az erdélyi románok száz éve megígértek neki a gyulafehérvári nyilatkozatban. 

Semjén: a zarándoklat lelki erőmű
MTI fotó, Mohai Balázs

Borítókép: MTI, Veres Nándor

(MTI nyomán)

Új hozzászólás